Meny

.

Extrem äventyrsresa i en Malibu

På 20 dagar ska Salvatore Magliozzi köra 900 mil i en Malibu I 430 LE till Europas fyra hörn och även dess högsta och lägsta punkter. Med sig i bilen har han larver som under resans gång kommer utvecklas till fjärilar och släppas fria vid resans mål, Punta de Tarifa i Spanien.

Låter det galet? Det finns ett syfte med resan.

 

Av Stefan Janeld

 

Tototravel.it är en Italiensk organisation som med olika projekt försöker öka medvetenheten för hur man reser på ett hållbart vis och värnar jordens ekosystem. Grundare är Salvatore Magliozzo, expert på marknadsföring och turism.

Ihop med Malibu ska han nu genomföra en extrem resa med start i finska Virmajärvi, Europas östligaste plats. Vid ryska gränsen.

Första etappen på resan går till Knivskjellodden i Norge, europas nordligaste punkt. Därifrån till Europas lägsta punkt skapad av männisor – kolgruvan Tagebau Hambach i Tyskland. Nästa stopp är Gadheim, Europas centralpunkt.

Från Tyskland in i Frankrike för att besöka Mont Blanc, Europas högsta punkt.

I Frankrike ligger även den naturligt lägsta platsen i Europa, Etang de Lavalduc. Självklart blir det ett stopp även där.

Portugal får också ett besök, för att besöka den västligaste platsen i Europa, Cabo da Roca.

Efter 20 dagar når man slutmålet, Punta de Tarifa i Spanien. En ö som nu vuxit ihop med fastlandet. Nu ska larverna ha utvecklats till fjärilar.

Varför?

Att det är ett äventyr fullt av spännande platser råder det ingen tvekan om. Bara det kunde räcka som motivation. Men ett sånt här projekt genomförs inte med stöd av sponsorer utan att det finns ett högre syfte än bara nöje.   

I detta fall är syftet att fira slutet på Covid pandemins restriktioner, att fira det fria resandets återkomst. Att peka på hur fantastiskt Europa är, vilken mångfalld av resmål som finns.

Den 25 september startar resan. Ni kan följa den här. Text på både italienska och engelska.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift