Meny

.

Isabella Buddy markistält

En markis är ett av de vanligaste tillbehören på en husbil. I många fall standardutrustning. Att komplettera markisen med två sidoväggar och en frontvägg är ett smidigt, och billigare, sätt att få ett förtält till husbilen. Dessutom lättare, vilket är en stor fördel mot vanliga förtält.

Nya Isabella Buddy passar husbilar med en markishöjd mellan 240 och 264 cm. Att det är snyggt och lättjobbat minskar inte lockelsen.

 

Text och foto: Carla och Kees Witvliet

 

Vi använde vår Eura Mobil husbil försedd med en 4,5 meters Thule 5200 markis. Vi valde ett tält som är kortare än markisen, 3,2 meter. Av två skäl:

För att ha fri tillgång till vårt stora stuvutrymme bak.

Ett mindre paket får lättare plats och väger mindre.

Tältets djup är 2,5 meter. Så även med ett smalare tält får vi ett stort uterum.

Det är en god idé att köpa till extra stag till tältets front. För genom att välja ett tält smalare än markisen används endast ett av markisens stag.

 

Montering

Frontens list skjuts in i skenan i markisens framkant. Sidoväggarnas övre liggande stag skjuts in i tunneln och spänns fast mellan markislådan och frontprofilen. En fjäder i staget ser till att spänningen är konstant. I stagets båda ändar är det stora skyddslock.

Sidoväggarna fästs till frontväggen med blixtlås. Anslutningen mot husbilen är väl tilltagen och snygg. En skumsluss ser till att det sluter tätt.

Tips: Köp två extra uppräta stag som trycker mot skumslussen och hjälper att hålla tätt mot husbiles vägg. Det är förberett för detta.

Fönstren i sisoväggarnas dörrar är i form av Isabellas logotyp. En snygg detalj, tycker vi. Vi uppskattar också dragkedjan som gör att man kan öppna en stor del av frontväggens övre halva, som en bar. När vädret tillåter kan man såklart ta bort hela frontväggen och bara ha sidorna som vindskydd.

 

Finish

Sidoväggarnas fönster är försedda med myggnät och plastfönstren rullas enkelt upp och hålls uppe av spännband. Det är väl sörjt för ventilation, i sisoväggarnas överkant finns ventilationsnät.

I nederkant är det rejält tilltagna smutsskydd, 46 cm, som gör att man kan kompensera för olika markishöjder utan att behöva tänka på om man smutsar ner tältets nedre delar.

Justerbara fästpunkter gör det enkelt att spänna tältet.

Inne i tältet är det mysigt. Ljus kommer in genom de stora fönstren. Man kan köpa till gardiner för att ytterligare höja mysfaktorn.

Vad gäller tältets finish finns inget att klaga på. Det är stabilt, dolda blixtlås, snygga sömmar – toppklass!

Monterat korrekt står tältet stabilt som ett hus.

 

Material

Med sina varma färgtoner är det ett smakfullt designat tält. Väggarna är tillverkade i ett färgäkta acrylmaterial som andas, Isabella har döpt det till Isacryl. Samma material används i alla deras markiser.

Detta är ett tält av hög kvalitet som är enkelt att hantera.

Fakta

(tillverkarens uppgifter)

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift