Meny

.

Fler Eura Mobil på Mercedes

Till säsongen 2021 lanserade Euroa Mobil en halvintegrerad toppmodell på Mercedes chassi, Contura 716 EB var dess namn. En riktigt lyxig, och därmed kostsam modell, utom räckhåll för många. Nu får den två lillebröder med beskedligare prislapp – Profila T 676 EB och T 696 EB.

 

Av Stefan Janeld

 

Även om det är en enklare modellserie är det långt ifrån några påvra historier. De står på AL-KO chassi och mäter 712 cm mellan stötfångarna. Båda har långbäddar i sovrummet och vinkeldinette i vardagsrummet.

Skillnaden mellan de tu är att 676 modellen har ett lite mindre kök innanför bodelsdörren och en rymligare sittgrupp medan 696 har ett större kök bakom en lite mindre sittgrupp.

Båda kan fås med totalvikt på antingen 3,5 ton eller 4,5 ton. Med den högre totalvikten ökar lastvikten från 405 kg till hela 1 405 kg.

Svenska priser är inte klara men att de hamnar på ca 800 000 kronor med väl vald utrustning är ingen vild gissning.

 

De första anländer i april är det tänkt

Än så länge har vi bara fått planskisser på bilarna. Till våren ska de anlända till Autohallen Husbilars 6 försäljningsställen. Då hoppas vi hinna testa dem och ge mer fullödig information.

 

Nu väntar vi bara på en helintegrerad Eura Mobil på Mercedes. Ska vi gissa att det står en sådan på Caravan Salon till hösten?

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift