Meny

.

Gaskonvertera husbilen

Att gaskonvertera sin husbil sÄ den kan drivas av en blandning av biogas och diesel Àr bra för miljön och sÀnker skatten med över 90%. Dessutom finns en miljöbonus pÄ 10 000 kronor att hÀmta.

 

Av Stefan Janeld

 

Jag fÄr pÄ omvÀgar höra att Maskincentrum i Bockara gaskonverterat en husbil och fÄtt ner skatten frÄn 27 000 kr till 800 kronor. LÄter ju fantastiskt, men vad Àr det man gör egentligen? Min nyfikenhet tog överhanden och jag tog kontakt med Ingemar pÄ Maskincentrum i Bockara som med entusiasm förklarar processen.

 

Inte 100% gasdrift

Ordet gaskonvertering Àr lite missledande. Det antyder att bilen gÄr helt pÄ gas. Men sanningen Àr att den gÄr pÄ en mix av diesel och gas.

NÀr motorn Àr kall gÄr den pÄ 100% diesel. NÀr den uppnÄtt arbetstemperatur tillförs gas i förbrÀnningsluften. Mycket gas. SÄ pass mycket att man halverar mÀngden diesel.

Konverteringen innebÀr alltsÄ att man kör pÄ en 50/50 blandning av diesel och gas. Detta sÀnker utslÀppen med 50%.

Processen Àr automatisk och styrs av en temperatursensor som aktiverar gastillförseln.

NÀr man dÄ kalkylerar om skatten blir CO2 nivÄn i avgaserna sÄ pass lÄg att man fÄr en skatt pÄ mellan 800 och 2 000 kronor, beroende pÄ vilket CO2 utslÀpp motorn har i original.

Motorn Àndrar inte sina egenskaper i och med konverteringen. Du har samma effekt och vridmoment. Förbrukningen stiger inte heller. Möjligen att du spar nÄgra kronor eftersom gasen Àr billigare Àn dieseln.

Men det Àr inte besparingen som Àr vinsten, det Àr miljövÀnligheten. Du kör en stor husbil med utslÀpp som en liten personbil.

 

Lönsamt

Det som behöver göras Àr att montera sjÀlva enheten för insprutningen. Den Àr en certifierad produkt, som monteras av certifierad personal. Man behöver Àven en eller flera gastankar. Hur mÄnga man installerar beror pÄ hur mycket plats det finns samt hur viktförhÄllandet ser ut. Man hÀnger tankarna under husbilen. DÀr ska de samsas med exempelvis spillvattentanken och annat husbilsfabrikanten monterat.

Om gasen tar slut under fÀrd Àr det ingen fara, bilen kommer dÄ gÄ pÄ 100% diesel.

Myndigheter och kommuner Ă€r de som köper gasbilar i första hand, men mĂ„nga företag hĂ€nger nu pĂ„ trenden bĂ„de ur skatte- och miljösynpunkt. Även intresset frĂ„n privatpersoner ökar och för just husbilar med sin höga skatt Ă€r det extra intressant.

Priset för en konvertering beror pĂ„ vilken motor det Ă€r och hur mĂ„nga gastankar som monteras. Ett riktmĂ€rke Ă€r 60 000 – 65 000 kronor.

Dra sedan av 10 000 kronor i miljöbonus som du fÄr av staten.

Med tanke pÄ vad skatten blir för en ny husbil de första tre Ären har konverteringen betalat sig pÄ tvÄ sÀsonger. Och, för mÄnga det viktigaste av allt, du kan Äka husbil med gott miljösamvete!

Regulatorn pÄ plats i motorrummet
PÄ denna panel stÀnger du av och pÄ systemet. Lampor indikerar gasnivÄn.
HÀr en tank pÄ plats under en husbil. Den Àr vaxad för extra rostskydd.
Det Àr viktigt med lagenlig markfrigÄng för fasta gastankar. Minst 20 cm ska det vara.
PlÄtisar anvÀnds mer som vardagsbilar Àn andra husbilar. Det gör att man inte kan hÄlla pÄ att stÀlla av och pÄ bilen pÄ samma vis som med vanliga husbilar för att parera den höga skatten. HÀr Àr gaskonvertering en bra lösning. Men nog vore det skönt för alla husbilsÀgare att slippa stÀlla av och pÄ för att fÄ rimlig skatt.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift