Meny

.

Hobby Premium Van 65 GE

Fullvuxen Van.

Van kallar de tyska tillverkarna halvintegrerade husbilar som byggs smalare och dÀrmed smidigare Àn vanliga husbilar. Offret för smidigheten har varit en kompakt bodel med ett pyttekök och ett badrum knappt vÀrt namnet. Fram tills nu!

 

Text och foto Stefan Janeld

 

Van Ă€r en storsĂ€ljare för Hobby. Ett tag var versionen med lĂ„ngbĂ€ddar den bĂ€st sĂ€ljande Hobbymodellen i Sverige – med marginal.

Ursprungligen byggdes serien pĂ„ Ford med en attraktiv prislapp. Den goda försĂ€ljningen gjorde att man byggde en ”lyxversion” pĂ„ Fiat kallad Van Exclusive. Den sĂ„ldes parallellt med ursprungsmodellen.

NĂ€r Hobby storstĂ€dade sitt sortiment inför sĂ€songen 2013 skrotades i princip hela husbilssortimentet till förmĂ„n för ett nytt modellprogram, döpt till Premium. TvĂ„ versioner; Premium Drive – fullvuxna halvintegrerade husbilar byggda pĂ„ Fiat. Och sĂ„ Premium Van, testobjektet för dagen.

I Van sortimentet slopades Ford och Fiat till förmÄn för Renault. Ett val som gör Hobby Premium Van unik pÄ marknaden. Ingen annan tillverkare bygger en Van pÄ det chassit. Fördelen Àr att priset hÄlls i schack utan att göra avkall pÄ en hyfsat rymlig kupé. Nya Premium Àr faktiskt nÄgot billigare Àn den tidigare Van Exclusive trots sitt mer pÄkostade utförande. Testbilen har fyra syskon, tre med tvÀrbÀdd bak och en med lÄngbÀddar och taksÀng. Den testade förvÀntas bli storsÀljaren i Sverige.

Komfort för lÄngfÀrd

Stolen har en betydligt lĂ€gre position jĂ€mfört med Fiat. Sittdyna och ryggstöd följer kroppen bĂ€ttre. JustermĂ„nen Ă€r dessutom generösare. LĂ„rstödet och svankstödet kan justeras efter behov, bra vid lĂ„ngfĂ€rd. Efter att ha bekantat mig med de olika reglagen – som sitter helt annorlunda Ă€n pĂ„ nĂ„gon annan bil – kan jag bara konstatera: jag sitter utmĂ€rkt.

Den ganska korta bilen har en förvÄnansvÀrt lÄng hjulbas (4 332 millimeter). Den tar bort en del av smidigheten man förknippar med biltypen. I gengÀld Àr bilen riktningsstabil pÄ motorvÀgen och avslappnande att köra lÄngt i.

Den lÄnga hjulbasen kombinerad med kort överhÀng har en annan fördel: framhjulens grepp Àr bra. Testdagen bjöd nollgradig vÀderlek med nyfallen kramsnö och ishalka. Trots sommardÀck och avsaknad av antispinnsystem tog jag mig fram utan besvÀr. Inte ens i en isig backe var det nÄgra större bekymmer att frÄn stillastÄende fÄ rull pÄ ekipaget.

Motorn pÄ 2,3 liter förfogar över 146 hÀstar och ett vridmoment pÄ 350Nm. Den sexvÀxlade lÄdan har en mer mekanisk och distinkt kÀnsla Àn Fiats. Sammantaget: en trevlig drivlina som gör det enkelt att hÀnga med Àven i uppskruvad trafikrytm. Den som vill ha lite extra komfort kryssar för automatlÄda för 16 000 kronor.

Till Sverige kommer alla Hobby med hög utrustningsnivÄ, bland annat antispinn och antisladd. PÄ komfortsidan Àr den fullt rustad med AC, farthÄllare, elhissar, elspeglar, rejÀlt ljudsystem med integrerad GPS.

Ingen storlastare

Totalvikten Àr 3 500 kilo, lastvikten för en basutrustad bil ligger pÄ 430 kilo. Till Sverige kommer inga basutrustade fordon, importören utrustar alla med ett Scandinavian Edition-paket dÀr det enda som saknas Àr teve och eventuell solpanel. Den digra utrustningsnivÄn tÀr pÄ lastvikten, men eftersom det Àr en uttalad bil för tvÄ personer blir viktproblemet överkomligt.

Garaget rymmer en hel del. Med tanke pÄ det korta överhÀnget kan man lasta pÄ ordentligt innan vÀgegenskaperna försÀmras.

Under lĂ„ngbĂ€ddarna bjuds tvĂ„ garderober för klĂ€der och prylar. ÖverskĂ„pen rĂ€cker till, liksom de öppna hyllorna. Att varje överskĂ„p har en avdelande hylla uppskattas, det gör det lĂ€ttare att utnyttja volymen och hĂ„lla ordning.

Vinter? Jovars!

Att bilen tar sig fram bra pÄ vintervÀg har jag konstaterat. Bodelen stÄr ocksÄ pall för Kung Bore.

Runt lÄngbÀddarna löper en rejÀl sarg dÀr vi hittar luftspalter som lÄter luften cirkulera. VÀrmaren pÄ 6kW med elpatron har vÀlplacerade utblÄs, tvÄ i direkt anslutning till kupén. De driver bort kallras frÄn rutorna och vÀrmer upp bodelen. Avloppstanken Àr isolerad och avtappningskranen Àr placerad i gasolutrymmet ur vÀgen för smuts och isbildning. Det enda vi saknar Àr ett vÀrmegolv som pricken över i.

Att kalla bilen vinterbil Àr att ta i, men sÀg gÀrna kompetent tresÀsongersbil som utan knot tjÀnstgör som sportlovsbostad. Eller varför inte en vecka i alperna?

Den som vill ha lite extra vinterkomfort kan bestĂ€lla bilen med vattenburen vĂ€rme frĂ„n Alde – men passopp, den vĂ€ger mer.

Jag tycker

Hobby marknadsför Premium Van 65 GE som citybil, ett smidigt alternativ till de fullbreda husbilarna. Jag tycker att den mer har karaktÀren av en lÄngfÀrdsbil. En renodlad citybil bör ha kortare hjulbas och mÀta in kring sex meter. SÀg den P-ruta som rymmer 712 centimeter bil.

PÄ nÄgot vis har Hobbys ingenjörer trollat bort bilens smala midja. Det Àr lÀtt att röra sig ombord. Sittgruppen Àr stor och bÄde kök och badrum skulle platsa i en fullbred 7,5 meters bil. Jag kan inte sÀtta fingret pÄ vad som skapar rymden ombord. Alla rundade hörn?

Sammanfattning: en bil för paret som med en kompakt husbil vill upptÀcka Europa, sÄvÀl Autobahn som byarna. Jag tror att Hobby fÄtt fram en ny storsÀljare som kommer att fortsÀtta dominera Van- segmentet.

Fakta

Vi gillar

  • Komforten i kupĂ©n
  • Sittgruppen – gott om plats
  • Köket
  • Badrummet

 

Vi önskar

  • Att framstolarnas justering fram och tillbaka följde sittdynans riktning istĂ€llet för bilens lĂ€ngdriktning.
  • Ett skoskĂ„p
  • HopbĂ€ddbara sĂ€ngar
  • Att huvudĂ€ndan pĂ„ sĂ€ngen gick att stĂ€lla

 

Vi gillar inte

  • Gasolutrymmet
  •  

Utrustning testbil

ABS, airbags, farthÄllare, elhissar, elspeglar, AC kupé, insynsskydd, c-lÄs kupé, luftburen vÀrme 6kW, elpatron, CD, gps, backkamera, TV antenn, myggnÀtsdörr, markis (ej monterad pÄ testbilen) elfotsteg, kyl med frys, spis, langetterade mattor, fÀrddator

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift