.

Isabella Air Cirrus North 400

När bara det bästa duger!

För campinggäster erbjuder Isabella fem snygga, uppblåsbara förtält: Cirrus, Trinus, Cito, Vivo och Simplex. Cirrus är programmets nykomling och passar till husbil och husvagn med en skenhöjd på mellan 242 och 255 cm. Förväntansfulla och nyfikna drar vi iväg till campingen i vår husbil med Cirrus-tältet i bagaget.

 

Text och fotografi: Carla och Kees Witvliet

 

Isabellas goda rykte baseras på deras produkters höga kvalitet och Cirrus är ett tydligt exempel på detta. 

Tältet består av tre halvrunda lufttuber som tillsammans med de två nock-tuberna utgör stommen till tältet. Man slås omedelbart av hur lätt det går att montera. Pumpen blåser upp hela rubbet ”in no time”.

Ett sådant här tält skapar härligt med extra boutrymme, särskilt under längre (vinter) semestrar. Att monteringen är en barnlek är ett starkt argument; du slipper strula med tältpinnar. Perfekt!

Ett tips dock: läs igenom hela den tydliga instruktionen innan du sätter igång. 

Funktionell

Först träs tältet i tältskenan. Vår erfarenhet är att det är just det här som är det klurigaste av allt när man reser förtält. När tältet väl hängts upp på husbilen är det dags för pumpen att ta över jobbet. När vi är på semester vill vi njuta, inte jobba. Så vårt val föll på den elektriska pumpen (tillval).

Du ställer in trycket du vill ha i förväg; mellan 9 och 11 psi. Uppblåsventilen är placerad mitt på framsidan och är prydligt dold bakom en bit tältduk som stängs med två blixlås. Sedan är det bara att sätta sig ner och vänta!

När tuberna luftfyllts till 80% kan du ställa du upp tältet. När det rätta trycket uppnåtts stängs pumpen automatiskt av. Har du en handpump (standard) kan volymen regleras mellan två olika nivåer; stort luftflöde när du snabbt vill fylla upp tuberna samt litet luftflöde vid finjysteringen på slutet.

När pumpandet är avklarat är det dags för korrekt placering av sidostöden, se till att väggar och front står rätt och sedan är det bara att spänna fast allt.  När du är nöjd med hur allt står pumpar du upp båda sidoanslutningarna, var för sig. Och så har du skapat en snygg helhet av tältet och husbilen.

Bra att baldakinen ingår i luftkanalsystemet. Inget strul och placering är perfekt. Eftersom baldakinen löper utmed alla väggarna är den inte bara stilig utan också praktisk. Så slipper du att det regnar in om sidodörrarna är öppna. Och som sista detalj är gardingupphängningen fixat i en handvändning.

Stabilt och välventilerat

Inte mycket att klaga på vad gäller stabiliteten. Fem stormband på utsidan håller tältet rejält på plats vid blåsväder. I normala fall är de inte nödvändiga eftersom tältet står stadig i sig. Vid båda hörnen finns ett stormband mellan baldakinen och den luftfyllda tubpelaren.Under vår vistelse stod tältet, som dessutom fick ett rejält oväder över sig, stadigt som ett hus!

Tältväggarna är gjorda av den välkända Isacryl-duken, som också ”andas”. Isaroof Light-taket har en UV-skyddande acrylatyta.

På insidan av kederlisten finns en remsa av kardborreband där man fäster tältets bottendel. Bra att veta att vare sig insekter eller vatten kan ta sig in!

Tygskyddet runt tuberna håller kondensen borta. Det moln-mönstrade innertaket är elegant och har två ljusinsläpp.

Alla sömmar har gjorts perfekt och de stadiga blixtlåsen är väl skyddade mot vädergudarna. De stora fönstrena åt alla håll skapar hemtrevnad. Fin detalj är den extra baldakintuben på framsidan som på så vis skapar en veranda.

De båda myggnätsförsedda sidofönstren ger bra ventilation. Dessutom har de två takhörnen ventilationsgaller.

Vi är mycket nöjda med det här Cirrus-tältets kvalitet och den komfort det bjuder på.

Fakta

Vi gillar

  1. Stabilt
  2. Snabb montering
  3. Elegant design

 

Vi önskar

  1. Ett mer kompakt paket

Vill du läsa mer om förtält? Klicka här!