Meny

.

Isabella Air Y solmarkis

Iögonenfallande design, lÀtt att anvÀnda

Isabella har det mesta i sitt modellutbud, frÄn den stadiga sÀsongsmarkisen Atlas till den fjÀderlÀtta mobila markisen Shadow. Men om du verkligen vill sticka ut pÄ campingen bör du vÀlja Air Y. Den Àr futuristiskt designad och passar till husbilar med en skenhöjd pÄ mellan 240 och 255 cm.

 

Text och fotografi: Carla och Kees Witvliet

 

Det Ă€r den höga kvaliteten som gett Isabellas produkter deras goda rykte och detsamma kan sĂ€gas om Air Y. Markisen har tvĂ„ halvrunda tuber som, tillsammans med tvĂ€rstaget pĂ„ framsidan, Ă€r sammankopplade. PĂ„ sĂ„ vis blĂ„ser du upp hela konstruktionen pĂ„ en gĂ„ng. Det gĂ„r otroligt fort att fĂ„ upp den. Fokus har lagts pĂ„ lĂ€tt och okomplicerat montage, sĂ„ du har inget strul med markispinnar. Även en amatör som aldrig campat tidigare klarar av det utan nĂ„gon handledning. LĂ€tt som en plĂ€tt!

 

Funktionell

Först skjuter vi in kederlisten genom tÀltskenan, Air Y har en dubbel kederlist sÄ den passar pÄ bÄde 5 och 7 mms skenor. Och som alltid nÀr det gÀller att sÀtta upp markiser och tÀlt Àr detta den knepigaste biten. NÀr markisen slutligen hÀnger pÄ husbilen Àr det dags för pumpen. Det jobbet Àr hur enkelt som helst. Eftersom pumpen har försetts med en övertrycksventil Àr det ingen risk att blÄsa upp den för hÄrt. Pumpventilen, som placerats i mitten pÄ Y:ets spets, har snyggt dolts bakom en tygflap med kardborreband.

Handpumpen har tvÄ volymmöjligheter, den stora nÀr man vill blÄsa upp snabbt och den lilla i slutÀndan för att fÄ upp trycket.

Efter det att allt blĂ„sts upp sĂ€tts framsidan pĂ„ plats, du rĂ€ttar till hörnen och sedan Ă€r det bara att spĂ€nna fast alltsammans. Y’s underkant har totalt fem spĂ€nnband för att fĂ€sta fronten med de vĂ€lkĂ€nda röda tĂ€ltpinnarna.

Sedan Ă€r det dags för sidopanelerna som bara har en fĂ€stpunkt vardera och sedan
 ja, det var allt.

Totalt sett tar montaget inte mer Àn tio minuter! 

 

Stabilt

HÀr kan vi vara kortfattade. Det viktigaste Àr att du anvÀnder dig av rÀtt typ av tÀltpinnar beroende pÄ underlaget. Det Àr allt. I sÄ fall stÄr den stadigt som ett hus! 

 

Material

Markisens tweedfÀrgade front bestÄr av Isacryl-duk som andas. Tak och sidovÀggar Àr gjorda i Isaroof Light som Àr ett material med ett lager UV-skyddande akrylat. Isabella Air systemets tre luftkanaler Àr sammankopplade. 

Takduken med molndesign slÀpper in tillrÀckligt med ljus under markisen och bidrar till en snygg helhet. Det enda som hindrar utsikten Àr de tvÄ luftkanalerna. BÄda sidovÀggarna Àr gjorda i samma material som taket. Du kan sjÀlv skapa variation genom att t.ex. göra ena vÀggen högre Àn den andra. Alla detaljer Àr perfekt utförda, inget vi kan peka pÄ, och alla sömmar Àr vÀlsydda.

Vi Àr jÀttenöjda med den hÀr markisens kvalité, komfort och den lÀtta monteringen. Enda nackdelen kan vara att det kan bli störande med alla nyfikna som kommer förbi och vill ta sig en titt.    

Designen Àr verkligen uppseendevÀckande. KÀnns modern och passar vÄr husbil, tycker vi.
Lufttuberna Àr vÀl skyddade
Mönstret gÄr igen pÄ sidopanelerna
Bara ett fÄtal tÀltpinnar behövs
Pumpen har övertrycksventil sÄ an riskerar inte att pumpa för hÄrt
Man skruvar dit pumpens munstycke. Det Àr bara en ventil till alla tre luftkanaler.

Fakta

Fakta

Vi gillar

  1. Stabilt
  2. Snabbt montage
  3. Futuristisk look

 

Vi önskar

  1. Inget

IngÄr:

  1. Pump med dubbelcylinder, tryckmÀtare och övertrycksventil.
  2. TÀltvÀska, fodral för tÀltpinnar samt tÀltpinsspÀnnare
  3.  

Tillval:

  1. Elektrisk luftpump

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift