Meny

.

MCS Birmingham, 2023 – Auto-Sleepers M-Star

Auto-Sleepers är ett av få fabrikat i England som bygger på Mercedes Sprinter. Vanligen halvintegrerade modeller. På årets upplaga av Motorhome & Caravan Show visade de en lyxig plåtis med stjärna i fronten.

 

Av Stefan Janeld

 

Som många andra brittiska plåtisar är M-Star en strikt tvåpersonersbil. Eftersom den baseras på den långa, 710 cm, versionen av Sprinter blir det rejält med plats ombord. Så pass att man har två måtstående bäddsoffor bak, fullhöjdsgarderob, badrum med separat duschkabin och plats nog för att köket inte ska ta upp plats i skjutdörrens öppning.

Sofforna bak är såklart bäddbara och i princip att jämställa med låga långbäddar. Eller så bäddar man ihop dem till en jättesäng.

 

Välutrustad från start

Modellen har Alde vattenburen värme. Något svenska Alde är glada för då de vill öka sin andel av den växande plåtismarknaden. En fast gasoltank på 30 liter är placerad under bilen.

Standard är även 110W solpanel, 100 Ah litiumbatteri, Truma takmonterad AC, markis, spis med ugn, mikrovågsugn, köksfläkt, 157 liters kompressorkylskåp, wifi router, MBUX multimedia, spårsändare i händelse av stöld.

Totalvikten är 3 880 kg, lastvikten 455 kg. Prislapp 125 000 GBP.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift