Meny

.

MCS Birmingham, 2023 – Slutrapport

15-20 oktober hölls The national Motorhome & Caravan Show i Birmingham. Vi var på plats och tog pulsen på brittiska marknaden.

 

Av Stefan Janeld

 

Motorhome & Caravan Show i Birmingham är Englands största husbilsmässa. Den hålls i National Exhibition Centre vid Birminghams flygplats och omfattar hela 11 hallar. Många av dem relativt små, så det låter större än det känns när man är på plats. Att mässan är tydligt indelad i kategorier hjälper till. Man håller isär tillbehör, husvagnar, husbilar och plåtisar på ett föredömligt vis. Uppdelningen är inte hundraprocentig, men ambitionen är tydlig.

Den brittiska marknaden har inte gått ner på samma vis som den svenska. Både nyregistreringar och begagnat håller siffrorna. En av förklaringarna kan vara att England haft en snålare tilldelning av fordon och därför har ett större uppdämt behov.

En annan skulle kunna vara att målgruppen är äldre. Om vi i Sverige definierar den huvudsakliga målgruppen för husbilar som +55 är den i England snarare +65. Man har helt enkelt inte tid att ta hänsyn till saker som räntor och inflation. Ska man få några år med husbilen kan man inte vänta.

 

Wendy, Stuart, Kim, Chris och jag

I vanliga fall är jag ensam på denna mässa. Men i år hade jag sällskap. Ni kanske minns Wendy och Stuart som jag träffade utanför Willys i Handen. De var på en 10 veckors turné i Norden med sin plåtis. Varför de hamnade på Willys parkering var för att de letat gasol att fylla i sin fasta tank. När de sedan såg en affär som heter Willys var de tvungna att stanna till, namnet har ekivoka associationer för engelsmän. Att kunna säga till sina vänner att de ätit ”cinnamon bunns from Willys” var liksom garanterad skrattfest.

Med mig på mässan var även Chris Bienert med sin fru Kim. Chris är utvecklingsansvarig för Winnebagos plåtisar och jag hade tipsat honom om att brittiska plåtisar har många fina lösningar och intressanta planlösningar.

Det blev många intressanta samtal och utbyte av erfarenheter. Jag bad dem alla att utse sina favoriter på mässan. Wendy och Stuart är så nöjda med sin iH plåtis att de är helt blinda för alla andra modeller.

Chris och Kim fascinerades över alla långsoffor och kunde valt vilken modell som helst. Så min lite roliga idé blev inte så intressant att skriva om.

Men i Baileys monter fastnade Chris en längre stund. Bailey visade nämligen den helelektriska Endeavour och Chris jämförde deras erfarenheter med sina egna från utvecklandet av Winnebago eRV2. Han var imponerad av ambitionsnivån och att man inte tagit de vanliga genvägar man ser i bilar som utger sig för att vara 100% elektrifierade.

Chris, Stuart, Wendy och Kim. Bilden tagen i Wendy och Stuarts favoritplåtis, samma modell som deras egen. Men deras inredning går i ljusblått.
Chris och Stuart hade en hel del att prata om, plåtisentusiaster emellan
Wendy och Stuart sitter nöjda med sin iH plåtis och känner sig hemma i företagets monter. personalen hälsade glatt på dem och undrade om de skulle byta. Men nej!

Plåtisar och popup-tak

Britterna älskar sina ”conversion vans”. I hallarna på mässan står popup-taken i givvakt. Både på små och stora folkabussar. Volkswagen står otroligt högt i kurs på öriket. Högre än i Tyskland vad det verkar.

Uppfinningsrikedomen är stor. Större än i Tyskland, Frankrike och Italien. I alla fall upplever jag det så. Men kanske är jag bara lite mätt på att se långbäddarsplåtisar och tvärbäddsmodeller. Att kliva in och känna rymden i plåtisar utan fast säng är uppfriskande. Britterna har ingenting emot att bädda fram sängen på kvällen och sedan bädda undan den igen på morgonen. I gengäld får de stora kök och rymliga sittgrupper. Nog så viktigt eftersom det sällan är väder att sitta under markisen. 

De mindre campingbilarna är förvånansvärt likriktade. I princip VW California kloner. Men upp-piffade med kjolpaket, iögonenfallande lackering och interiörer i exklusiva material. Undantag finns. Men färre i år än tidigare år.

 

Ugn och mikro, inga bord och inga fasta sängar

I halvintegrerade husbilar och alkovmodeller förväntar sig brittiska kunder gott om golvyta, en mikrovågsugn och en gasolugn med grill. Antingen midskepps i bilen eller längst bak.

I princip har man två klassiska planlösningar – front lounge och rear lounge. På svenska betyder det en stor främre sittgrupp eller en bakre. Den främre är i princip alltid två motstående bäddsoffor. Rear lounge kan också vara två motstående bäddsoffor, men lika gärne en bäddbar U-soffa.

Dinettebordet, eller borden till de bilar som har dubbla sittgrupper, hålls undanstuvade till dess de behövs. Golvyta är som sagt prioriterat. Av samma anledning saknar även stora husbilar fasta sängar.

Det finns brittiska husbilar med fasta sängar. Men kunder som vill ha en sådan planlösning söker sig ofta till Tyska, Franska eller Italienska fabrikat. Ett undantag är Coachman, de har fasta sängar i alla sina husbilsmodeller. Men så byggs de i Sverige också, av Kabe som äger Coachman.

Av någon anledning bygger de brittiska tillverkarna inte helintegrerade husbilar. Endast två fabrikat har det på programmet, Auto Trail och exklusiva RS Motorhomes som bygger bilar i linerklassen. De kunder som vill ha helintegrerad husbil köper samma fabrikat som vi gör här hemma i Sverige.

Vi har gjort en video från mässan, där kan du se mer av mässan. I bildgalleriet nedan visar vi också en hel del. Klicka för större bild och bildtext.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift