Meny

.

MCS Birmingham, 2023 – Auto-Sleepers Winchcombe

Det blir inte mer brittiskt än så här. En tvåpersoner premiumhusbil på Mercedes med mer golvyta än i en balsal. En bil att trivas i när vädret grinar emot.

 

Av Stefan Janeld

 

Auto-Sleeprs är ett av de mest klassiska brittiska fabrikaten. Startat 1961 och med en radda klassiska husbilsmodeller under bältet. De håller god kvalitet och bygger gärna på Mercedes Sprinter. Brittisk premium kort sagt.

 

Typiskt brittisk planlösning

I England spenderar man mesta tiden inne i husbilen. Vädret dikterar detta. Det gör att man vill ha bodelar med gott om golvyta. För att få det avstår man gärna fasta sängar. Istället bäddsoffor. Att det tar några minuter att växla mellan dag- och nattläge ses inte som ett problem. Särskilt som sofforna ofta är långa nog att ta en tupplur efter maten i.

Sofforna är antingen placerade bak i bilen, ”rear lounge”, eller som i denna modell framtill i bilen – ”front lounge”. Med front lounge placeras kök och badrum bak. Det ger en maximalt öppen planlösning som jag personligen är mycket svag för.

Vanligast är denna planlösning i bilar runt 6-6,5 meter. Men Auto-Sleepers Winchcombe är 7,3 meter lång och kan skryta med en av husbilsvärldens generösaste golvyta.

Modellen är inte ny, snarare en långkörare. Företaget själva kallar den en klassiker. Svårt att argumentera emot.

Man kan få modellen med en alkovsäng över förarplatsen om man så önskar. Inte en taksäng, man byter hättan över förarhytten till en alkov i glasfiber.

 

Auto-Sleepers Winchcombe

Baseras på Mercedes Sprinter, 163 hk automat, LxBxH 733 x 235 x 290 cm, totalvikt 4 100 kg, lastvikt 865 kg, Truma luftburen värme, takmonterad Truma AC, 80W solpanel, 84 Ah litiumbatteri, fast gasoltank. Bilen på bilden kostade på mässan 114 400 GBP.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift