Meny

.

MCS Birmingham, 2023 – CJL Leisure Vehicles

Jag kände först inte igen fabrikatet. Men det var för att jag tidigare bara sett deras mindre campingbilar. De tre som stod i montern denna gång var baserade på VW Crafter. Men smartnessen är densamma.

 

Av Stefan Janeld

 

CJL Leisure Vehicles inreder sina bilar lite smartare än de flesta. De bygger ofta med fokus på de som har cykling som hobby eller yrke. I vintras såg jag deras små VW T6.1 baserade modeller för första gången och imponerades av sinnet för detaljer. Särskilt gillade jag bilen de byggt för tävlingscyklister.

Även de tre bilarna som stod i montern på denna mässa hade fokus på cykling. En höj- och sänkbar tvärbädd ser till att garaget är högt nog. Men det som fick mig att stanna till vid montern var slädarna i garagen. En lösning som verkligen underlättar. I en bil var det en bred släde, i de två andra två smalare slädar.

Man måste inte placera cyklar på dem. Vilket man också visade i den ena bilen där man ställt in en stor kylbox på ena släden.

Förutom det smarta garaget var bilen inredd med en liten dinette fram, ett kök och badrum midskepps. Inte så innovativt. Men utförandet sticker ut. Både vad gäller kvaliteten på hantverket och designen. Man har en så pass hög ambitionsnivå att man använder tryckvattenpump med expansionskärl för att få ett jämnt flöde. Det ser man inte ens på husbilar för flera miljoner.

En annan detalj jag tyckte om och fann smart var att det i överskåpen är väskor. Ifall man vill kunna få med sig innehållet snabbt utan att behöva packa en väska. Innehållet i skåpen är redan packat och klart.

 

Grande Adventure 600-2

Basbil VW Crafter/MAN TGE, LxBxH 599 x 199 x 270 cm, 180 hk automat, bäddmått 143×195 cm, Truma dieselvärmare, 70 liter kylskåp, induktionshäll, 460 Ah litiumbatteri, 250 W solpanel, wifi med takantenn, 4 meter markis. Man kan få bilen popup-tak, då heter den 600-4 eftersom den kan sova fyra personer. Priset startar på 105 600 GBP.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift