Meny

.

MCS Birmingham, 2023 – Adria prisade

I England delas det ut en hel del priser i olika kategorier av husbilar. Det är en del av deras mediakultur helt enkelt. I år gick ett av de mer prestigefulla priserna till en av Adrias nya modeller.

 

Av Stefan Janeld

 

England är campingbilslandet framför alla andra. En hel hall fylls på Motorhome & Caravan Show med campingbilar. Popup-taken står i givakt i långa rader. Många på Volkswagen T6.1. Jag vet att Volkswagen är tyskt, men England är VW Transporters hemland. Det finns tidningar, forum och otaliga klubbar där man diskuterar ”split window” kontra ”bay window”, och har man en VW Transporter med Safari fönster är man kung.

 

Mot alla odds

Att i denna miljö vinna pris för bästa campingbil är en stor sak. Och den blir inte mindre av att modellen är baserad på Renault Trafic. En basbil som ligger långt efter VW T6.1 och Ford Transit Custom i popularitet på öriket.

Just detta har Adria gjort. Deras Active Duo har av Practical Motorhome utsetts till årets campingbil. Ingen dålig entré på campingbilsmarknaden för Adria.

Just den prisade modellen tas inte in till Sverige. Men dess syskon gör det. Skillnaden är att Duo har en kortare köksmodul med kylskåp istället för kylbox. Med denna lösning kan man ha två skjutdörrar och på så vis kan samma modell säljas både i England och övriga Europa utan att man behöver spegelvända planlösningen. Det räcker att köpa in högerstyrda fordon och inreda dem på samma vis som de som säljs i länder med högertrafik.

 

Adria Active Duo

Baseras på renault Trafic, LxBxH 499 x 196 x 199 cm, totalvikt 3010 kg, lastvikt 623 kg. Med 150 hk motor och automatlåda och en del ögongodis kostar bilen 77 320 GBP, vilket är strax över miljonen med dagens växelkurs.

Bilens personlighet förstärks med informationstavlor formade som surfbrädor.
Kort köksmodul ger tillträde från båda sidor
Soffan är monterad på skenor så man kan anpassa golvytan efter behov. Stort garage ger mindre golvyta.
Soffan bäddad. Man kan sova fyra personer i bilen. Två i popup-takets säng och två i bäddsoffan.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift