Meny

.

Mer på Ford från Etrusco

I vintras berättade vi att Etrusco lanserar en plåtis på Ford. Nu aviserar de även halvintegrerade modeller på detta chassi.

 

Av Stefan Janeld

 

Laikas instegsfabrikat, Etrusco, har börjat få fotfäste i Sverige. De är tekniska tvillingar till populära Sunlight/Carado men har en egen, mer Italiensk, design. Normalt har de baserat sina modeller på Fiat Ducato. Men för att parrera rådande chassibrist väljer man att börja bygga även på Ford Trasit.

De nya Ford baserade modellerna är 2 st nya Van modeller, med det menas en smalare (214 cm) halvintegrerad husbil, och fyra halvintegrerade med normalbred (232 cm) bodel. Med dessa sex modeller ökar Etruscos utbud från 20 till 26 modeller.

 

I bildgallerierna nedan kan ni se bekanta er närmare med två av modellerna

Van 6.6 SF

V5.9 DF och V6.6 SF heter de nya Van modellerna. Skillnaden är att den kortare har tvärbädd ombord medan den lite längre huserar långbäddar i sovrummet. Som standard säljs de med en 2,0 liters dieselmotor på 130 hk. Men den som vill kan beställa med 170 hk diesel och autmatlåda. En drivlina vi på Alltomhusbilen.se är mycket förtjusta i.

T 6.9 SF

Tre av de halvintegrerade modellerna (T7.3 SF, T7.3 QCF, T7.3 SCF) mäter 7,34 cm medan lillasyskonet T6.9 SF är två centimeter under sju meter. Tre av modellerna har långbäddar och en har queensbed i sovrummet. QCF och SCF har motstående soffor i dinetten som ger en rymligare känsla ombord.

Standard är 130 hkdieselmotor med manuell låda. Mot tillägg kan man beställa 170 hk motor med automatlåda.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift