Meny

.

Modellnytt 2022, Itineo

Rapido Gruppens instegsfabrikat satsar inför nÀsta sÀsong pÄ en helt ny modellserie med kompakta helintegrerade husbilar och en ny frontmask för alla helintegrerade modeller. Ett lyft designmÀssigt som gör att bilarna ger ett mycket sjÀlvsÀkert intryck.

 

Av Stefan Janeld

Foto Carla och Kees Witvliet

 

Itineo Àr ett fabrikat som alltid gÄtt sin egen vÀg. De flesta instegsfabrikat börjar med alkovbilar och halvintegerade modeller. Men Itineo satsade pÄ helintegrerade instegsbilar. Inte sÀllan inredda att passa barnfamiljer. Med Ären har de blivit allt mer sofistikerade och modellprogrammet bredare. Idag har de bÄde hel- och halvintegrerade modeller pÄ programmet. Det kÀnns allt mer mellanklass över bygget. SÀrskilt med den nya frontmasken som ger bilarna ett kraftfullt intryck.

Ett ansikte med pondus

Nomad

Nya Nomad serien bestÄr av tre modeller, alla 6,61 meter lÄnga och 2,19 meter breda. Som standard byggs de pÄ Peugeot chassi, en tvilling till Fiat. Den som vill kan bestÀlla bilen byggd pÄ Fiat.

 

De tre planlösningarna Àr:

  • CM660 – queensbed, vinkeldinette
  • CJ660 – lĂ„ngbĂ€ddar, vinkeldinette
  • CS660 – vĂ„ningssĂ€ng, vinkeldinette

 

CS660 har vi redan provkört, lÀs testet hÀr.

Nomad exteriör
Nomad interiör
Nomad CJ660
Nomad CM660
Nomad CS660

Traveller 

Helintegrerade Traveller lyfts med en ny frontmask och ny bakstam. En ny planlösning, JC740, med lÄngbÀddar och motstÄende soffor i sittgruppen tar plats i modellprogrammet. Byggs pÄ Fiat, 7,42 meter lÄng. En förvÀntad storsÀljare.

Traveller JC740

Traveller Spirit Edition

En specialversion med annan utvÀndig dekor och exklusivare interiör. Finns i tvÄ planlösningar: MC740 (queensbed, motstÄende soffor) och SB740 (vÄningssÀng, vinkeldinette).

Traveller Spirit Edition exteriör
Lyxigare klÀdsel i Spirit Edition

Cosy serien

Itineos halvintegerade bilar. Baserade pÄ Citroën.

Totalt fyra modeller: Queensbed, lÄngbÀddar, fransk hörnsÀng och en för Äret ny modell utan fast sÀng.

Nya modellen, PC640, Àr 6,36 meter lÄng med ett stort badrum bak och en vÀl tilltagen sittgrupp. En tvÄpersonersbil. PC640 finns endast i specialversionen Spirit Edition.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift