Meny

.

Modellnytt 2022, Weinsberg

Att bygga med lÀttviktslösningar har lÀnge varit en prioritet hos premiumtillverkare. Premiumhusbilar har mycket utrustning, som vÀger. Detta mÄste kompenseras.

I instegsklassen, dĂ€r Weinsberg huserar, Ă€r bilarna lĂ€ttare eftersom de Ă€r enklare byggda och inte lika utrustade. Men Weinsberg satsar till nĂ€sta Ă„r pĂ„ att fĂ„ ner vikten rejĂ€lt pĂ„ sina större modeller, de hĂ€vdar att man kan uppnĂ„ 30% högre lastvikt om man följer deras ”Superlight” koncept fullt ut.

 

Av Stefan Janeld

 

Det Àr modellerna CaraCore 700 MEG och nya modellen CaraHome 650 DG som fÄr Superlight tekniken som standard. Sofforna byggs i ett material kallat Lisocore, som tack vare en korrugerad kÀrna blir bÄde starkt och lÀtt. Golvet görs i 52 mm XPS sandwich. DÀr sÄ Àr möjligt anvÀnds plast istÀllet för metall. Exempelvis vÀljer man bladfjÀdrar i kompositmaterial. Litiumbatteri rekommenderas men Àr av kostnadsskÀl ett tillval.

Med denna viktbesparing Àr det nu möjligt att registrera CaraCore 700 MEG för 5 personer (inkl förare). CaraHome 650 DG har nog lastvikt för att kunna registreras för 6 personer (inkl förare).

CaraHome 650 DG Superlight

En ny alkovmodell som ersÀtter 700 DG. Den nya Àr kortare, lÀttare men ÀndÄ tÀnkt att husera fler. TvÀrbÀdd bak, alkovbÀdd och bÀddbar fursittsdinette med fyra bÀltade platser. En superkompakt familjebil med rimlig prislapp.

 

I bildspelet kan du bekanta dig nÀrmare med nya CaraHome 650 DG Superlight, klicka pÄ bilderna för förstoring

CaraHome 650 MEG

En ny lÄngbÀddarsmodell. Den delar en del av lÀttviktstekniken frÄn Superlight konceptet, bland annat kompositfjÀdrarna och det nya golvet.

CaraCore 700 MEG Superlight

StorsĂ€ljaren i Weinsbergs serie helintegrerade husbilar. I Ă„r Ă€r den inte bara lĂ€ttare. Den har Ă€ven fĂ„tt ett mer lĂ€ttjobbat gasolutrymme – flaskorna bredvid varandra. Möjlighet att bestĂ€lla Aguti framstolar med massor av justeringsmöjligheter, luftfjĂ€dring och sĂ€tesvĂ€rme.

 

I bildspelet kan du bekanta dig nÀrmare med CaraCore 700 MEG Superlight, klicka pÄ bilderna för förstoring

CUV Nytt

PĂ„ Weinsbergska kallas plĂ„tisar för CUV – Camping utility Vehilce.

Alla modeller i deras plÄtisprogram kan nu fÄs med mjukstÀngande skjutdörr och elektrisk tömningsventil till spillvattentanken med kamera för att pricka rÀtt. SÀngramarna Àr i aluminium i stÀllet för som tidigare i trÀ.

5 nya grÄ lacker finns att vÀlja pÄ. Se dem i bildspelet nedan.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift