Meny

.

Pilote Aventura A656 UA

Vi sĂ„g skisser pĂ„ bilen i DĂŒsseldorf och blev nyfikna. Den första titten pĂ„ mĂ€ssan i Birmingham var lovande. Nu har vi som första tidning testat den. Är vi fortsatt positiva?

 

Testad av Björn Genberg och Stefan Janeld

Text och foto Stefan Janeld

 

Det Ă€r klass 1-varning utfĂ€rdad av SMHI, 1 200 plogbilar röjer snö i SkĂ„ne, tĂ„gtrafiken stĂ„r still, tak rasar in. Knappast idealiska förhĂ„llanden. NĂ€r vi styr ut pĂ„ testrundan i Helsingborg tar vi det varligt, kĂ€nner oss fram. Vi avstĂ„r att ta ut bilen pĂ„ motorvĂ€gen för den sedvanliga decibelmĂ€tningen. ÄndĂ„ kan vi med sĂ€kerhet sĂ€ga att det inte Ă€r den tystaste husbil vi kört. Slasket sprutar mot bodelsdörrens insteg och det rister en del i inredningen nĂ€r underlaget blir ojĂ€mnt. SĂ„ lĂ„ngt Ă€r det som det brukar i husbilar av instegsmodell. Men inte i kupĂ©n. Visserligen saknas farthĂ„llare, passagerarairbag, antispinn, stereo och backkamera, men man sitter bĂ€ttre Ă€n brukligt. Stolarna har justerbara sittdynor som ger bra lĂ„rstöd, dubbla armstöd och Ă€r klĂ€dda med ett tjockt tyg som matchar bilen i övrigt. Även om sittstĂ€llningen Ă€r bekvĂ€m Ă€r det pĂ„ typiskt FiatmanĂ©r lĂ„ngt till kopplingspedalen och jag hamnar vĂ€l nĂ€ra ratten.

Motorn Àr den vÀlkÀnda 130 hÀstar starka, kopplad till den lika bekanta sexvÀxlade lÄdan. Den passar bilen perfekt, körsmidigheten Àr pÄtaglig. Jag har lÀtt att placera bilen bÄde pÄ vÀgen och i parkeringsrutan, oavsett om jag backar eller kör in. Fönstret pÄ bakstammen hjÀlper till nÀr man backar mot en vÀgg, men skymmer mindre hinder.

9 sittplatser!

I bodelen finns inte mindre Ă€n nio sittplatser och sex kojer – bĂ€st fungerar bilen för en familj om fyra. DĂ„ har alla dugliga sĂ„vĂ€l sitt- som sovplatser.

Det finns tvÄ sittgrupper. En frÀmre och en bakre. U-soffan bak Àr mycket bekvÀm och rymmer utan problem fem vuxna. TyvÀrr Àr bordet lite ostadigt. HÀvstÄngseffekten blir kraftig pÄ ett pelarbord med stor skiva. Det fÄr passera eftersom storleken gör sittgruppen enkelt bÀddbar.

Den frÀmre dinetten Àr mer ett baksÀte Àn en matplats. Det Àr en bra disponering. BaksÀtespassagerarna sitter nÀra chauffören och det underlÀttar samtal under fÀrd. Ett litet bord och de snurrbara framstolarna skapar en dinette. I teorin. Ynka 13 centimeter mellan stolsdyna och bordskant innebÀr att de som ska sitta dÀr mÄste ha spindelben. Obrukbar dinette för fyra med andra ord. Men det spelar ingen roll i bedömningen, detta Àr ett baksÀte och ska inte ses som nÄgot annat. Anledningen till att ha snurrbara framstolar Àr ambitionen att teven ska kunna beskÄdas dÀrifrÄn. Den gÄr visserligen att svÀnga ut och riktas mot U-soffan men dÄ blir avstÄndet pÄ tok för lÄngt till pytteteven. För barnen som ligger i alkoven Àr den dock perfekt placerad. Varför inte tvÄ teveapparater?

Elmanövrerad taksÀng

NÀr det blir dags att gÄ och lÀgga sig klÀttrar barnen upp i den rymliga alkoven. FörÀldrarna reser sig frÄn U-soffan, gÄr fram till bodelsdörren och trycker pÄ en knapp. En dubbelsÀng sÀnks ner frÄn taket över U-soffan. BÀddad och klar. SÀnglamporna tÀnds automatiskt nÀr sÀngen kommit i lÀge. Knappast en lösning man förknippar med budgetbilar.

Har man nattgÀster kan U-soffan bÀddas till stor dubbelsÀng. Det blir inte för trÄngt Àven med överbÀdden i nedre lÀget.

Mat lagas i ett kompakt men vÀlutrustat kök. Stor kyl, frys, ugn med grill (kostar extra), djup ho, och trelÄgig spis. Det som saknas Àr köksflÀkt och arbetsyta. Jag hade föredragit en tvÄlÄgig spis för att vinna bÀnkyta. Jag anvÀnder sÀllan tre kokkÀrl samtidigt. Förvaring Àr det gott om i över- och underskÄp. I överskÄpen finns hyllor och i stora underskÄpet Àven utdragbar trÄdkorg som gör det enkelt att hÄlla god ordning. Arbetshöjden Àr vÀl hög, 94 centimeter, vilket kan stÀlla till det för korta kockar. Av nÄgon anledning har franska bilar ofta höga kök.

Toaletten Ă€r inte stor men mycket smart inredd. Duschkabinen har stadig vikvĂ€gg och kĂ€nns rymlig, inget ”raumbad” förvisso, men duglig. TyvĂ€rr kan man hĂ€r ana spariver frĂ„n Pilote. VĂ€ggarna i kabinen bestĂ„r av folierade skivor tĂ€tade med silikon. Det fungerar men krĂ€ver att man hĂ„ller koll pĂ„ tĂ€tningarna och tĂ€tar om vid behov, gĂ€rna i förebyggande syfte.  Toaletten kan se lite inklĂ€md ut men man fĂ„r ledigt plats. GuldstjĂ€rna för rejĂ€lt dörrlĂ„s och högt monterad handdukshĂ€ngare.

Inga utvÀndiga stuvutrymmen

Stuvutrymmen finns det gott om, dels under U-soffan, dels i tvÄ garderober och ett antal överskÄp. Inget av utrymmena Àr dock Ätkomligt utifrÄn. Importören, AG Motor, har planer pÄ att göra en lucka pÄ bakstammen för att komma Ät trÀdgÄrdsmöblerna. Faktiskt finns en extra fot till U-soffans bord som kan dubblera som bord utomhus. Hallen fÄr godkÀnt. KlÀdhÀngare och garderob med utrymme för skor Àr bÀttre Àn i mÄnga bilar. Men vi saknar fönster i dörren. 

Testet sker vintertid, knappast optimalt. VÀrmaren pÄ fyra kilowatt saknar elpatron. GrÄvattentanken Àr isolerad (tillbehör), tÀcke för framrutan ingÄr, en vÀrmevÀxlare Àr normalt standardmonterad under dinettesoffan och mot ersÀttning kan man fÄ den mycket effektiva sex kilowatt kraftiga pannan med elpatron. Det gÄr alltsÄ att göra tillvaron drÀglig Àven nÀr temperaturen kryper under nollan.

Jag tycker

SÄ hÀr ska en alkovbil vara disponerad, med en U-soffa som Àr lika bekvÀm som den ser ut. Visst, man kan klaga pÄ ergonomin i den frÀmre dinetten. Men dÄ har man missat poÀngen. Det Àr ingen dinette, det Àr ett baksÀte. Vilket Àr genialt dÄ bilar med U-soffa anses lida av att passagerarna hamnar för lÄngt bak för att kunna kommunicera med de i framsÀtena. Dessutom Àr det obekvÀmt att fÀrdas bakom bakaxeln eftersom det blir studsigt och hoppigt..

Den nedfÀllbara sÀngen bak Àr klockren trÀff. KÀnns mer logisk hÀr Àn i halvintegrerade husbilar. Familjeprofilen förstÀrks ytterligare av den rejÀla kylen och att barnen kan dra sig tillbaka och spela Nintendo eller lÀsa i en egen liten dinette ifall de tröttnar pÄ pÀronen.

Varför har inte Pilote lagt modellen i en högre modellserie? Nu Àr den en budget- och en mellanklassbil pÄ en och samma gÄng, i vissa fall tangerar den premiumbilars exklusiva lösningar. BÀddlösningen Àr pÄkostad, textilierna Àr av hög kvalitet, framstolarna Àr pÄkostade, kökets förvaring hör hemma i betydligt dyrare bilar, den lackade fronten Àr knappast signum för budgetbilar. Men chassi, duschvÀggar, bodelsdörr och vissa beslag signalerar budget. Chassit Àr förvisso helt okej att Äka i, sÀrskilt nÀr det lastas ner sÄ bladfjÀdrarna bak kan jobba som  tÀnkt. Vad som brister Àr att dÀr chassit tar slut tar tunna förlÀngningar vid. Det Àr svÄrt att avgöra om karossen hÄller förlÀngningarna eller omvÀnt.

Som helhet Àr bilen mycket prisvÀrd och erbjuder mer komfort och smartness Àn bilar som kostar betydligt mer och Àr en meter lÀngre.

Fakta

Plus

  • U-soffan
  • FamiljevĂ€nlighet
  • PrisvĂ€rd

 

Minus

  • VĂ€l lĂ„g lastvikt för en familjebil
  • OjĂ€mn kvalitetsnivĂ„
  •  

Utrustning testbil

ABS, airbag förare, elhissar, elspeglar, AC, CD, centrallÄs kupé, vÀrmevÀxlare, isolerad avloppstank, kyl med separat frys, ugn (kostar extra), förberedd för teve

Vill du lÀsa mer om Pilote? Klicka hÀr!

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift