Meny

.

Blogg: Stor snubbe i liten bil – första veckan

Det har inte blivit något campande ännu. Men lilla Dreamer Cap Coast har varit en mycket enkel bil att leva vardagsliv med den gångna veckan. Och jag börjar misstänka att jag inte är den enda som trivs med bilen. Den tycks ha en liten hustomte.

 

Av Stefan Janeld

 

Strax efter midnatt var jag ute med hunden för sista pinken. Hör att värmaren är på i Dreamern. Jag hade då inte satt igång den.

Nåja, det är ju en snabb och enkel sak att stänga av värmaren. Tänkte inte mer på saken.

När jag ett par dagar senare sitter i en bilkö i Eugeniatunneln och kastar en blick i backspegeln ser jag att det lyser i ett av förvaringsfacken bak.

Hur kan det göra det? Jag har ju stängt av elen i bodelen.

Väl hemma dubbelkollar jag så att inget är på. Manöverpanelen är helt avstängd, inklusive 12 volt. Men lampan lyser! Det tar ett tag men så ser jag en strömbrytare vid ingången. Trycker på den och lampan slocknar.

Precis som i alla husbilar finns det alltså en lampa som går att tända innan man aktiverar bodelens elsystem. Bra att veta.

Men vem tände den?

 

Gjort i veckan

Jag har som sagt inte hunnit campa i bilen. Men den har gjort god tjänst som vardagsbil. Jag har skjutsat en kär släkting att titta på nytt boende. Handlat mat. Kört sonen till ett möte. Det blev även ett akut besök hos en elektronikaffär för att ersätta min laptop som slutat ta laddning.

Alla som åkt i Dreamern hyllar sittkomforten och upplever den som lyxig. Även jag måste stämma in i hyllningskören. Jag trivs bakom ratten. Bilen är lättkörd, smidig i trång trafikmiljö och riktigt pigg.

 

Klicka på bilderna i galleriet för att läsa bildtexterna.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift