Meny

.

Sun Living Lido M 46 SP

Bantad nykomling.

Helt ny, men ÀndÄ bekant. LÀtt att förklara. Den hÀr före detta spanjoren Àr en nedbantad Adria Matrix Axess med andra dekaler.

 

Text och foto Stefan Janeld

 

Sun Living började sin bana som ett spanskt lÄgprisfabrikat med tillverkning av husvagnar, villavagnar och husbilar. 2008 köpte slovenska Adria aktierna och tog fabrikatet under sina vingar. Produktionen av husbilarna sker nu i Slovenien.

Adria som sjÀlva börjat som ett lÄgprisfabrikat har genom Ären blivit allt exklusivare och deras handlarnÀt allt mer komplett. Det Àr svÄrt att fortsÀtta vÀxa under de omstÀndigheterna. Enklaste och billigaste lösningen Àr att arbeta med flera varumÀrken som delar teknik men skiljer i pris och utseende.

Sun Living positioneras fortfarande som en instegsbil, men efter fyra Är under Adrias regi börjar man knappa in pÄ Adrias prisbild och det Àr inte lÀtt att se var man sparat in. Det krÀvs en djuplodande titt i tillbehörslistan för att se var prisskillnaden finns.

Pigg och lÀttkörd

Testbilen Àr försedd med en 130 hÀstar stark motorn pÄ 2,3 liter. En bruksmaskin som hÀr kÀnns pigg Ànda upp till motorvÀgsfart. Starkare motor kÀnns inte motiverat.

Jag sitter bra om Ă€n för högt, men stolar utan armstöd Ă€r inte okej 2013, sen mĂ„ det stĂ„ vad det vill pĂ„ prislappen – framstolar Ă€r kvĂ€llstid tevefĂ„töljer och dĂ„ Ă€r armstöd ett mĂ„ste. Har jag fel?

Det enda som stör under fÀrden Àr ljudnivÄn. Inte frÄn motorn eller inredningen, som Àr knÀpp tyst och kÀnns vÀl hopskruvad. Nej, ljudet letar sig in via den invÀndiga trappan. Har jag inte stÀngt dörren ordentligt? LÄt vara att alla bilar med invÀndig trappa delar problemet, men det Àr ingen tröst för öronen.

Chassit Àr Fiats specialchassi, lÄgbyggt med bredare spÄrvidd bak, med totalvikt pÄ 3 500 kilo. Normalt Àr det lite studsigt i bakvagnen pÄ dÄliga vÀgar, men testbilen har bÀttre ordning Àn vÀntat pÄ bakvagnen. Ligthchassit har en vekare fjÀdring Àn heavyversionen och det ger bÀttre komfort i en olastad husbil.

SĂ€kerhetsutrustningen Ă€r begrĂ€nsad till dubbla airbags, ABS bromsar och bilbĂ€lte. Antisladd och antispinnsystem hittar vi inte ens pĂ„ tillvalslistan. Det kĂ€nns som en spariver ovĂ€rdig 2013. Dock Ă€r Truma Secumotion standard– en slangbrottsventil som vid olycka omedelbart stĂ€nger gasoltillförseln.

PÄ komfortsidan noterar vi farthÄllare, AC, elhissar, elspeglar. Stereo saknas men bilen Àr förberedd med kablage och högtalare.

Lastar tillrÀckligt

Bilens garage Àr stort och rymmer ledigt bord, stolar och annat skrymmande, men max last i garaget Àr 150 kilo. DÄ överhÀnget Àr lÄngt lastar man med omsorg för att inte försÀmra bilens vÀgegenskaper.

Inne i bilen ryms en hel del, frĂ€mst i de mĂ„nga överskĂ„pen och den rejĂ€la garderoben i hallen. Är man tvĂ„ ombord Ă€r det mer Ă€n nog med stuvutrymme. En familj om fyra mĂ„ packa med eftertanke.

Sommarnöje

En fyra kilowatts luftburen vÀrmare utan elpatron och en oisolerad spillvattentank avslöjar att bilen Àr tÀnkt som ett rent sommarnöje. Men föralldel, isoleringen i vÀggarna rÀcker till för sena höstdagar och varmluft i spalter bakom möblerna jagar bort kondensen.

Vid elstolpe, med ett oljeelement, ett tÀcke över kupén och en balja under spillvattentankens avlopp klarar man förvisso nÄgra dagars vintercampande men knappast lÀngre.

Jag tycker

Bilen fungerar för en barnfamilj, men den huvudsakliga mÄlgruppen inbillar jag mig Àr far- och morförÀldrar som vill ha en sÀng till barnbarnen istÀllet för att bÀdda sittgruppen. Eller de som föredrar att sova i varsin sÀng men inte vill ha sÄ lÄng bil som lÄngbÀddar krÀver. Ty hÀr har vi en flÀrdfri husbil med rymlig sittgrupp, ett funktionellt kök, bra badrum, bekvÀm dubbelbÀdd och gott om svÀngrum.

Trots att priset Àr lÄgt och tillvalslistan en av de kortare pÄ marknaden kommer man inte förbi omstÀndigheten att den Àr en nedbantad Adria Matrix Axess och i den jÀmförelsen drar den det kortaste strÄet. Adrias varumÀrke Àr helt enkelt starkare.

Fakta

Vi gillar

  • Sittgruppen – rymlig med stort bord
  • Hallen – komplett med garderob och plats för skor
  • TaksĂ€ngen – manuell mekanik Ă€r snabbare och driftsĂ€krare Ă€n elektrisk
  • Gott om golvyta gör det lĂ€tt att röra sig ombord

 

Vi önskar

  • Elpatron till vĂ€rmaren
  • LĂ€slampor vid sittgruppen

 

Vi gillar inte

  • Den invĂ€ndiga trappan
  • Avsaknaden av armstöd i kupĂ©n
  • Det höga köket – 97,5 centimeter Ă€r pĂ„ tok för högt. Norm Ă€r 90 centimeter.
  •  

Utrustning testbil

ABS, airbags, farthÄllare, elhissar, elspeglar, Secumotion, AC, spis, kyl med separat frys, luftburen vÀrme 4kw, draperi för mörklÀggning och insynsskydd

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift