Meny

.

Svenskbyggd ”toyhauler”

Det händer saker ute i husbils-Sverige som man aldrig hör talas om. Som denna minst sagt unika husbil. En specialbyggd, treaxlad, husbil på Fiat med fullhöjds garage i aktern.

 

Av Stefan Janeld

 

 I Nordamerika är biltypen poppis och kallas kärleksfullt ”toyhauler”, direkt översatt blir det leksaksfraktare. Ett namn som inte riktigt speglar bilens kompetens och allsidighet.

Garaget är på hela 14 m3 och rymmer cross, skoter eller en atv. Lastvikten är 1000 kg utöver fulla tankar och förare.

Förutom det stora garaget är det en fullgod bostad för upp till fyra personer. Dubbelsängar i ändskeppen, badrum kök och matgrupp midskepps.

Bygget är lika gediget som genomtänkt. En unik husbil som inte kommer byggas i fler exemplar. Nu är den till salu direkt från fabriken i Dorotea. Nej, det är inte en Polar. Bilen är byggd av S. Karosser som normalt bygger campers vid namn Easy Camper. Och precis som deras campers är bilen en fullfjädrad åretrunt bostad. Något modellnamn finns inte. Men vi kan ju kalla den Easy Hauler.

Grafiken är minst sagt sparsmakad, med flit eftersom det lämnar fältet fritt för ägaren att profilera sig eller sitt företag.

Se mer i bildspelet nedan, klicka för större bilder.

Fakta

Utrustning

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift