Meny

.

Svensktoppen november 2021

En stark höstförsÀljning gör att det ser ut att sÀljas över 5 000 husbilar i Sverige 2021. En siffra som motsvarar marknaden 2016. Det kan ju lÄta som lÀnge sedan och inte sÀrskilt imponerande. Men Ären efter var försÀljningen boostad av diverse lagÀndringar och statistiken Àr dÀrför inte rÀttvisande.

 

Av Stefan Janeld

 

Att ökningen Àr sÄ stor som 27% mot föregÄende Är Àr imponerande. Inte minst med tanke pÄ att det varit stor brist pÄ husbilar hela Äret. Ett gott betyg Ät Sveriges handlare som lyckats fÄ tag i bilar.

I skrivande stund fylls landets utstÀllningshallar av 2022 Ärs modeller. Dock inte tillrÀckligt mÄnga för att det ska rÀcka till alla som önskar sig en husbil till nÀsta sÀsong. SÄ om du Àr ute efter en husbil, slÄ till sÄ fort du kan. Det kommer vara Ànnu större brist pÄ husbilar nÀsta Är.

Statistiken innehÄller inga överraskningar vad gÀller fabrikatens inbördes placering. Adria hÄller förstaplatsen, strax för Kabe. Men Adria tappar mot förra Ärets försÀljning medan Kabe ökar hela 35%.

Största procentuella ökningen stÄr Elnagh för, hela 633%. Men det Àr frÄn en mycket lÄg nivÄ.

Volkswagen har klÀttrat rejÀlt i statistiken de senaste Ären och nosar nu pÄ en topp 10 placering med hela 176 sÄlda fordon. TÀnk att de för bara nÄgra Är sedan inte ens sÄlde sina campingbilar i Sverige.

 

Du kan ladda ner statistiken som pdf hÀr

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift