Meny

.

Svensktoppen september 2023

Trenden fortsÀtter, nyregistreringarna av husbilar minskar rejÀlt. Men det Àr inte bara negativt. Tiden dÄ man fick vara glad att fÄ tag i en husbil Àr över. Nu Àr det köparnas marknad. Det stÄr en hel del husbilar redo för omedelbar leverans hos handlarna.

 

Av Stefan Janeld

 

Det var ett tag sedan man kunde pruta pÄ en fabriksny husbil. Eller ens fÄ ett tillbehör medskickat. Men nu Àr det annat lÀge. SÄ Àven om rÀntan Àr högre och priserna gÄtt upp pÄ senare Är finns det möjligheter till en bra affÀr.

Det Àr Äterigen en sanning att hösten Àr tiden dÄ man kan fynda husbil.

 

Udda fabrikat förlorare

Att finna en trend i registreringsstatistiken Àr svÄrare Àn pÄ lÀnge. Alla klasser, insteg, mellanklass och premium tappar mark. Till och med plÄtisar har svÄrt att hitta köpare. Om jag ska hitta nÄgon vinnare Àr det fabrikat som sÀljs av etablerade handlare med gott rykte.

Flera fabrikat Ă€r borta eller pĂ„ vĂ€g bort frĂ„n den svenska marknaden. Även sĂ„dana som passar i vĂ„rt klimat och som har mycket gott kvalitetsrykte. Men har de inte en stark handlare eller importör i ryggen har de svĂ„rt att hĂ„lla sig kvar nĂ€r marknaden krymper.

Bland dessa fabrikat Àr chansen att göra ett fynd riktigt stor. Titta pÄ nedre tredjedelen av registreringsstatistiken sÄ ser du vilka fabrikat det handlar om.

 

Begagnat stÄr högt i kurs

Om du har en husbil du vill byta in eller kanske sÀlja kan du rÀkna med att fÄ bra betalt. Begagnade husbilar Àr högvilt. MÄnga handlare söker aktivt begagnade objekt. Inte bara som försÀljningsuppdrag, de köper Àven begagnade husbilar att stÀlla pÄ lager. I vetskap att de inte blir stÄende lÀnge.

Om du Àr sÄ pass lyckligt lottad att du har pengarna och inte behöver lÄna, kan du idag göra ett riktigt bra husbilsköp.

Klicka pÄ bilden för att ladda hem en pdf av statistiken

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift