Meny

.

Weinsberg 2024

Weinsberg har gjort en rejÀl resa de senaste Ären. Man har lÀmnat instegsklassen och Àr idag ett innovativt fabrikat i mellanklassen. Till nÀsta sÀsong lanserar företaget flera nya modeller. Bland annat en plÄtis som hyllar vanlife trenden.

 

Av Stefan Janeld

 

Förra Ă„ret fick Knaus rubriker med sin VW T6 baserade halvintegrerade husbil med ett fullĂ€ngds popup-tak kallat ”lifting roof”. I Ă„r lanserar Weinsberg en likadan modell under namnet X-Cursion CUV. Taket hissas och sĂ€nks med elmotor och ska vara en helt nydesignad lösning.  X-Cursion CUV finns i tvĂ„ utföranden, Edition Pepper Ă€r den mer pĂ„kostade versionen.

 

TvÄ planlösningar:

  • – 500 MQ en tvĂ€rbĂ€ddsmodell som har en duschlösning dĂ€r duschen kan sĂ€nkas och bli en del av sĂ€ngen.
  • – 500 LT Ă€r ocksĂ„ en tvĂ€rbĂ€ddsmodell. Med ett mer ordinĂ€rt badrum dĂ€r man vĂ€xlar mellan duschkabin och toalettutrymme med en svĂ€ngbar handfatsvĂ€gg, en beprövad lösning mĂ„nga tillverkare anvĂ€nder. Face-to-face sittgrupp med plats för 6 personer.

 

I bildgalleriet kan du bekanta dig nÀrmare med X-Cursion CUV

CaraSuite och CaraLoft

Inte fÀrre Àn sex nya planlösningar gör entré i dessa tvÄ Ford-baserade modellserier. Det som skiljer serierna Ät Àr att CaraSuite har taksÀng ovanför sittgruppen, det har inte CaraLoft. Jag blir alltid förvirrad av dessa namn, i mitt tycke vore det mer logiskt om CaraLoft hade taksÀngen, ett sovloft.

CaraLoft, fyra nya planlösningar:

  • 550 MG, tvĂ€rbĂ€dd
  • 550 MF, fransk hörnsĂ€ng
  • 600 MEG, lĂ„ngbĂ€ddar
  • 650 MEG, lĂ„ngbĂ€ddar

 

CaraSuite, tvÄ nya planlösningar

  • 550 MG, tvĂ€rbĂ€dd
  • 650 MF, fransk hörnsĂ€ng

 

Vi har testat en av de nya modellerna, CaraLoft 550 MF. Du kan lÀsa testet hÀr.

CaraLife 630 LQ

Att vanlife Àr en stor trend har nog inte undgÄtt nÄgon. Inte heller att de som inreder sina egna skÄpbilar anvÀnder mer trÀ och sÀllan vÀljer en av de vanliga planlösningar vi ser hos serietillverkade plÄtisar. Detta har Weinsberg tagit fasta pÄ. De har nu en modell som ligger mer i linje med hur vanlife entusiasterna vill ha sina bilar.

Vi har inte sett modellen i verkligheten Ànnu. Men bilderna lovar gott. Ta en titt i bildgalleriet och döm sjÀlv.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift