Meny

.

Kristinehamns Gästhamn & Ställplats

Var ute en sväng med husbilen tillsammans med hustrun och gjorde ett återbesök till en av våra absoluta favoritställplatser. Gästhamnen i Kristinehamn.

 

Av Lars Jarlerud

 

Längs älven Varnan i Kristinehamn med gästhamnen för båtar som närmaste granne, hittar ni denna fina ställplats, med 45 platser varav 35 med el. Ställplatsen är öppen året runt sedan 2017. Pris/natt med el är 325:-.

Under 2022 hade man över 7 600 övernattningar, platsen är väldigt populär bland norrmännen också, vid vårt besök var över 40% norrmän.

För att vara säker på att få en plats bör ni komma innan klockan 12.00 på dagen, kommer ni senare möts ni av skylten fullbelagt, vilket märks på parkeringen utanför som inte har någon service.

I receptionen möts vi av Tommy & Jan Gustavsson som är väldigt serviceinriktade och gärna tipsar om sevärdigheter och restauranger nere i centrum. Alldeles intill ställplatsen finner ni en jättebra Thai restaurang ”Thanh Thai Palace” perfekt att beställa hämtmat och ta med till husbilen. Vi provade en 4 rätters för 165:-/person, mycket gott.  

Behöver ni fylla på kylskåpet är det bara 150 meter till en Lidl butik och 700 meter ner till centrum. Missa inte att prova ställplatsens supergoda räksmörgås.

Självklart har ställplatsen latrin & gråvattentömning, servicehus med duschar, toaletter och disk möjligheter, och en äventyrsminigolfbana. En klar kandidat till året ställplats.

 

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift