Meny

.

Niesmann+Bischoff 2024

PÄ Caravan Salon i slutet av augusti premiÀrvisar Niesmann+Bischoff en nÄgot kortare modell av Flair. I pressmedelandet fÄr man nÀstan intrycket av att det handlar om en kompakt modell, men den Àr 8,87 meter lÄng. SÄ en ganska rejÀl pjÀs med andra ord. Modellnamnet kÀnner vi frÄn tidigare Flair generationer, namnet Àr Flair 880.

 

Av Stefan Janeld

 

Att Niesmann+Bischoff Ă€r den husbilstillverkare som satsar hĂ„rdast pĂ„ design Ă€r ingen nyhet. De kan prata om, och skriva spaltmeter om, siktlinjer, harmoniska fĂ€rger, moderna material, tidlös design, sportig design och benĂ€mner Ă€ven stilen som tydlig, vad det nu innebĂ€r. Även om jag inte till fullo hĂ€nger med i deras sprĂ„k kan jag konstatera att de Ă€r stolta över sin produkt. Med rĂ€tta.

 

Utrustad för oberoende

NÀr de börjar beskriva tekniken har jag lÀttare att hÀnga med. Flair Àr en synnerligen kompetent husbil. Baserad pÄ bakhjulsdrivna Iveco Daily 70 C18 har den gott fÀste Àven pÄ vintervÀglag. Dubbelgolvet Àr rymligt nog att inte bara husera tekniken utan Àven erbjuda massor av stuvutrymme. Bodelen Àr stabilt byggd och likasÄ möblerna. Som det ska vara i den övre premiumklassen.

Man kan bestÀlla bilen med upp till 6st 100 Ah litiumbatterier, standard Àr 1 batteri. 220W solpaneler Àr standard, det dubbla fÄs mot en extra slant. Vattentanken Àr pÄ 370 liter, spillvattentanken 250 liter och toatanken rymmer 200 liter.

Om du vill lÀsa mer om Niesmann+Bischoff Flair kan du lÀsa vÄrt test av Flair 920 hÀr.

I bildgalleriet kan du se de bilder Niesmann+Bischoff slÀppt hittills. Vi kÀnner igen det mesta frÄn dess storasyskon som lanserades med buller och bÄng förra Äret.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift