Meny

.

AL-KO Wheely

Att ha med sig cyklar, moped, motorcykel eller till och med fyrhjuling Àr viktigt för husbilsÀgare. Men det tÀr pÄ lastvikten och kan Àven försÀmra vÀgegenskaperna. HÀr kommer AL-KO:s slÀpvagnar för just dessa farkoster in i bilden.

 

Av Stefan Janeld

 

Att ha ett par cyklar pÄ bakstammen Àr ingen fara. De vÀger inte sÄ mycket att de kan skapa problem. Men elcyklar, en moped eller en motorcykel pÄ ett stÀll lÀngst bak tynger bilen vÀsentligt och minskar framhjulens grepp. En potentiellt farlig situation.

Att köpa en husbil med stort garage Àr bÀttre. Det finns garage som tÄl 400 kg. Men dÄ gÀller det att bilens överhÀng Àr kort för att man ska kunna utnyttja denna höga kapacitet.

Inte bara vÀgegenskaperna Àventyras av en tungt lastad bakaxel. Husbilar har som regel en högst begrÀnsad lastvikt. SÀrskilt de som Àr registrerade med en totalvikt pÄ 3 500 kg.

Att istÀllet haka pÄ ett litet slÀp och stÀlla cyklarna/mopeden/motorcykeln eller ATV:n dÀr löser bÄde problemet med sÀmre köregenskaper och lastvikt. NÄgot som allt fler fÄr upp ögonen för. Hos AL-KO mÀrker man en ökad efterfrÄgan pÄ deras Wheely och Traigo slÀpvagnar.

 

3 varianter

  • Wheely Ă€r en mindre slĂ€pvagn, för cyklar, elcyklar eller en moped. Finns bromsad och obromsad. Kan besiktigas för Tempo 100 km/h. Pris ca 35 000 kr.
  •  
  • Wheely Duo Ă€r som namnet antyder större och kan bĂ€ra en tung motorcykel eller ATV. Alltid bromsad. Kan besiktigas för Tempo 100 km/h. Pris ca 47 500 kr.
  •  
  • Traigo 500 Ă€r den minsta och lĂ€ttaste. Obromsad. Kan besiktigas för Tempo 100 km/h. Pris ca 27 000 kr
  •  

Det finns en mÀngd tillbehör till vagnarna. Förutom olika fÀsten för cyklar och motorfordon finns Àven en rymlig förvaringsbox, en mindre box och möjlighet till höga kanter för att anvÀnda som vanligt slÀp.

I bildgalleriet kan du se exempel pÄ olika tillÀmpningar. Klicka för förstoring och bildtext.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift