Har ni hittat vår Köp & Sälj? Massor av nya och begagnade husbilar till salu. Navigera till Köp & Sälj i menyn!

.

AL-KO Wheely

Att ha med sig cyklar, moped, motorcykel eller till och med fyrhjuling är viktigt för husbilsägare. Men det tär på lastvikten och kan även försämra vägegenskaperna. Här kommer AL-KO:s släpvagnar för just dessa farkoster in i bilden.

 

Av Stefan Janeld

 

Att ha ett par cyklar på bakstammen är ingen fara. De väger inte så mycket att de kan skapa problem. Men elcyklar, en moped eller en motorcykel på ett ställ längst bak tynger bilen väsentligt och minskar framhjulens grepp. En potentiellt farlig situation.

Att köpa en husbil med stort garage är bättre. Det finns garage som tål 400 kg. Men då gäller det att bilens överhäng är kort för att man ska kunna utnyttja denna höga kapacitet.

Inte bara vägegenskaperna äventyras av en tungt lastad bakaxel. Husbilar har som regel en högst begränsad lastvikt. Särskilt de som är registrerade med en totalvikt på 3 500 kg.

Att istället haka på ett litet släp och ställa cyklarna/mopeden/motorcykeln eller ATV:n där löser både problemet med sämre köregenskaper och lastvikt. Något som allt fler får upp ögonen för. Hos AL-KO märker man en ökad efterfrågan på deras Wheely och Traigo släpvagnar.

3 varianter

  • Wheely är en mindre släpvagn, för cyklar, elcyklar eller en moped. Finns bromsad och obromsad. Kan besiktigas för Tempo 100 km/h. Pris ca 35 000 kr.
  •  
  • Wheely Duo är som namnet antyder större och kan bära en tung motorcykel eller ATV. Alltid bromsad. Kan besiktigas för Tempo 100 km/h. Pris ca 47 500 kr.
  •  
  • Traigo 500 är den minsta och lättaste. Obromsad. Kan besiktigas för Tempo 100 km/h. Pris ca 27 000 kr

Det finns en mängd tillbehör till vagnarna. Förutom olika fästen för cyklar och motorfordon finns även en rymlig förvaringsbox, en mindre box och möjlighet till höga kanter för att använda som vanligt släp.

I bildgalleriet kan du se exempel på olika tillämpningar. Klicka för förstoring och bildtext.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email