Meny

.

Caravan Salon 2022, Panama

Förra Äret lanserade Trigano Gruppen ett nytt fabrikat specialiserat pÄ campingbilar. Namnet Àr Panama och bilarna baseras pÄ Ford Transit Custom. I Är stÀllde man ut en bil dÀr man visade möjligheten att tillÀggsisolera bilen för vintercamping.

 

Av Stefan Janeld

 

Campingbilar kallar vi de mindre plÄtisarna typ VW California. De finns i mÄnga varianter med olika kompetens. Vissa har ett kök och bÀddsoffa, de flesta har popup-tak, en del erbjuder badrum med dusch.

Biltypen har vuxit i popularitet de senaste Ă„ren. FrĂ€mst Ă€r det en yngre publik som lockas. De vill ha en bil till allt – vardag, transportera saker, fritid. I takt med att marknaden vĂ€xer gör Ă€ven anvĂ€ndarnas krav och önskemĂ„l. NĂ€r man spenderat sommarens helger och semester i sin bil vill man kanske ta en skidsemester pĂ„ vintern. Men bilarna Ă€r inte lika isolerade som husbilar. Även om vĂ€rmaren hĂ„ller undan den vĂ€rsta kylan Ă€r det stora glas- och plĂ„tytor som drar in kyla.

Panama erbjuder ett paket kallat Living som inkluderar en 2 000 W dieselvÀrmare, 600W inverter, toalett, uppvÀrmd spillvattentank och elektriskt fotsteg. Man kan Àven köpa invÀndig isolering för att klÀ fönster och popup-takets tygvÀggar. PÄ bilderna hÀr under kan du se en av deras modeller fullt utrustad för vintercamping.

 

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift