Meny

.

Caravan Salon 2022, Alde Compact 3030 Plus

Vad sĂ€gs om att kunna ta en riktigt lĂ„ng dusch i husbilen? Eller att alla fyra i familjen kan duscha i snabb följd? Nu Ă€r det möjligt med Aldes senaste version av Compact 3030 pannan – Compact 3030 Plus.

 

Av Stefan Janeld

 

Sedan 2016 har Alde erbjudit ett tillbehör till sina vÀrmare kallat Alde Flow. En varmvattenberedare som anvÀnder inkommande vatten frÄn vÀrmesystemet för att förvÀrma kallvattnet som gÄr in i vÀrmepannans varmvattenberedare. Det gör att man har kontinuerligt varmvatten ombord och kan duscha till vattentanken tar slut. Förutsatt att man inte anvÀnder mer Àn ca 4 liter/minut. Vilket husbilars vattenpumpar som regel inte gör.

 

Allt i ett lösning

I Alde Compact 3030 Plus Àr denna funktion inkluderad i pannan. Man aktiverar flödesvÀrmen med ett knapptryck och varmvattnet styrs om sÄ det passerar en vÀrmevÀxlare inne i pannan som skickar vÀrme in i varmvattenberedaren. Beredaren Àr pÄ 10 liter.

Fördelen med att ha Alde Flow lösningen integrerad i pannan Àr att det spar bÄde plats och vikt och gÄr snabbare att montera.

I nedre vÀnster hörn Àr vÀrmevÀxlaren placerad. NÀr man aktiverar Flow via kontrolpanelen styrs returvÀrmen in i vÀrmevÀxlaren.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift