Meny

.

Caravan Salon 2023, Crawler Amare

Det gick tretton campingbilar pÄ dussinet pÄ Ärets Caravan salon. Alla till förvillelse lika. Men en stack ut ur mÀngden, Crawler Amare pÄ VW liknar inget annat pÄ marknaden.

 

Av Stefan Janeld

 

Crawler Àr ett turkiskt företag som har en otroligt bred modellflora. De bygger husvagnar, campers, stora expeditionsbilar och nu Àven en campingbil. Deras designsprÄk Àr nÀrmast militÀrt. Om det nÄgonsin kommer en zombie apokalyps vill du ha en crawler att gömma dig i.

 

Dubbelt popup-tak

Crawler Amare baseras pÄ VW Transporter pickup och sedan bygger man en kaross i aluminium pÄ den. I bilen finns fyra sittplatser, kök inne och ute, badrum med egen dörr utifrÄn, lÄngsoffor man kan sova i och sÄ popup-taket som egentligen Àr tvÄ popup-tak. Ett större popup-tak med ett mindre tak monterat i det större. SvÄrförklarat, se bilderna istÀllet.

Bilen kom sent till mÀssan. PÄ fredagen, pressdagen, var den inte pÄ plats. PÄ tisdagen tog jag mitt andra varv i hallen och till min förvÄning sÄg jag den i Crawlers monter. NÄgon prisuppgift finns inte, inte heller nÄgot datablad.

 

Ta en titt i galleriet pÄ denna mycket speciella Àventyrsbil. Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift