Meny

.

Caravan Salon 2023, Dethleffs Globetrail Performance

Vi har kÀnt till modellen en tid. Men inte sett den i verkligheten. Nu stod den pÄ Caravan Salon och lockade storpublik. Det tog till mÄndagen, mÀssans tredje dag, innan kön var kort nog för att jag skulle stÀlla mig i den.

 

Av Stefan Janeld

 

En av de starkaste plÄtistrenderna i Är Àr att man inreder VW Crafter/MAN TGE. Man skulle kunna tro att Ànnu en modell skulle drunkna i floden av nyheter. Men icke. Dethleffs varumÀrke Àr starkt.

 

Kortare Àn de flesta

Planlösningen Àr inte banbrytande, tvÀrtom. TvÀrbÀdd bak, kök och badrum midskepps och en dinette fram. För att tvÀrbÀdden ska bli fullÀngd har man breddat skÄpet med en bula pÄ var sida. Bulorna har lite mer design Àn vi Àr vana vid och bidrar till att ge modellen ett sportigt utseende. SÀngen mÀter 200 x 140 cm.

De flesta företag som inreder VW Crafter vÀljer mellanstorleken pÄ 680 cm. Dethleffs har valt att inreda den kortare, 599 cm, modellen. Den vÀger in pÄ 3 500 kg totalvikt. Lastvikten uppges inte pÄ faktabladet men gissningsvis Àr den ca 500 kg.

 

SÀljs vÀlutrustad

Standardmotorn Ă€r pĂ„ 177 hk kopplad till en Ă„ttastegad automat. Standard Ă€r Ă€ven multimediasystem med backkamera och GPS, adaptiv farthĂ„llare och 17” aluminiumfĂ€lgar.

 

I bildgalleriet kan du bekanta dig nÀrmare med Dethleffs Globetrail Performance. Klicka för större bilder.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift