Meny

.

Caravan Salon 2023, Hymer ML-T 580

Hymers halvintegrerade skogsmullemodell förnyas till nÀsta sÀsong. Det handlar om teknik, interiör och en lite tuffare attityd, mer skogsmulle.

 

Av Stefan Janeld

 

NÀr Hymer ML-T med fyrhjulsdrift först lanserades 2014 med sÀljstart 2015 var det mÄnga som höjde pÄ ögonbrynen. Dels för att det var en dyr husbil och dels för att halvintegrerade fyrhjulsdrivna bilar med förhöjd markfrigÄng inte hörde till vanligheterna.

Modellen sĂ„lde hyggligt och blev en etablerad nischbil. Även hĂ€r hemma i Sverige ser man en och annan pĂ„ vĂ€garna. Nu kommer den alltsĂ„ i ny version och av intresset pĂ„ mĂ€ssan att döma var den efterlĂ€ngtad.

 

Tuffare attityd

Med svarteloxerad stege upp till det lika svarteloxerade takrÀcket, svarta fÀlgar, reservhjul pÄ bakstammen och grova dÀck fÄr nya ML-T en tuff attityd. Och det finns kompetens att backa upp attityden med. Inte bara den högre markfrigÄngen och fyrhjulsdriften. Bland annat litiumbatteri med avancerat laddsystem inklusive ladbooster pÄ max 70A, isolerade och uppvÀrmda tankar, luftburen dieselvÀrmare pÄ 6 kW, kompressorkylskÄp pÄ 154 liter. I garaget fÄr man lasta 350 kg, denna grÀns gÄr att höja till 450 kg mot en avgift. Hur man stÀrker chassiet för de extra 100 kilona framgÄr dock inte i materialet.

Den utstÀllda bilen var extrautrustad. Som standard Àr det plÄtfÀlgar och vit hytt och bodel.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig nÀrmare med nya ML-T 580. Klicka för större bilder och bildtexter

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift