Meny

.

CCM Birmingham 2022 – Coachman Travel Master

Coachman är ett av de mer prestigefyllda husvagnsfabrikaten i England. De ägs av svenska Kabe och på mässan i år lanserades företagets första husbilar. De är byggda i Tenhult av Kabe, men interiörerna har anpassats till brittisk smak.

 

Av Stefan Janeld

 

Det var i september förra året som vi som första publikation kunde berätta att Kabe skulle börja sälja husbilar i England under Coachmans varumärke. Och här på mässan står de första exemplaren. De kallas Coachman Travel Master och finns i tre versioner – långbäddar, queensbed och fransk hörnsäng.

I montern mötte jag min vän Peter Vaughan, chefredaktör på Englands största husbilstidning, What Motorhome. Han stod i kö för att få se bilarna. Inte ens han hade fått en förhandsvisning.

Han frågade mycket om värmesystemet och hur mycket som skilde mot de svenska bilarna. Han kunde även berätta att hans läsare ställt detaljerade frågor om bilarna som han inte kunnat besvara, uppenbart köpsugna.

I den rejält tilltagna montern, troligen den största på mässan, var det gott om plats men runt husbilarna var det trängsel. Om intresset översätts till försäljning kommer Kabe få bygga en hel del högerstyrda bilar under året.

Profilen är Kabes, dekoren är Coachmans. Alla modellerna baseras på Mercedes/AL-KO med 170 hk motor och automat.

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig närmare med de tre modellerna. Klicka för större bild och bildtexter

Coachman Travel Master 545

806 cm lång, 247 cm bred, 4 500 kg totalvikt, 850 kg lastvikt

Coachman Travel Master 565

806 cm lång, 247 cm bred, 4 500 kg totalvikt, 850 kg lastvikt

Coachman Travel Master 560

763 cm lång, 247 cm bred, 4 500 kg totalvikt, 950 kg lastvikt

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift