Meny

.

CCM Birmingham 2022 – Auto Trail Grande Frontier

Auto Trail är ett engelskt fabrikat och en del I Triganos varumärkesflora. De tillverkar instegs- och mellanklasshusbilar. Mestadels med klassiska Brittiska planlösningar. Vill man ha andra planlösningar finns ju andra Trigano fabrikat att välja bland.

 

Av Stefan Janeld

 

I år visade man något näst intill unikt för en brittisk tillverkare. En helintegrerad husbil. Inte ens Swift bygger helintegrerade bilar. Den enda andra tillverkare från Ö-riket som jag känner till som bygger helintegrerade husbilar är RS Motorhomes, men då pratar vi specialbyggen och helt andra pengar.

 

Grande Frontier GF-70

Bilen är lite av ett hop-plock från Triganos lagerhyllor. En frontmask här, en vindruta där, en backspegel från det ena fabrikatet och en bakstam från det andra. Låter trist men är ganska smart eftersom man snabbt kan ta fram en modell och slipa barnsjukdomar, varje del är beprövad.

Modellen är strax under sju meter kort, baseras på Fiat Ducato camperchassi och inredd på typiskt brittiskt manér med en stor främre lounge. Om man ska sova fler än två ombord kan loungen bäddas. Men huvudsäng är den främre taksängen.

Baktill hittar vi kök och badrum.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig närmare med modellen. Klicka för större bild och bildtexter

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift