Meny

.

CCM Birmingham 2022 – Devon Aztec XL

Intryckt i ett hörn, med endast bakdelen fri, stod den. En bil vars öppna bakdörrar tycktes skylta med en bardisk. Men så var inte fallet. Väl inne möttes jag av en av de trevligare plåtisarna på mässan i Birmingham.

 

Av Stefan Janeld

 

Devon Conversions från nordöstra England inreder allt från små campingbilar till lyxiga sju meters Mercedes Sprinters. De flesta modeller baseras dock på Fiat Ducato. Exemplevis modellen jag fastnade för i deras monter.

Aztec XL är 636 cm lång och inredd med en bäddbar U-soffa bak. Midskepps kök och badrum samt garderob. En ganska standardbetonad planlösning i England. Men ett par saker får den att sticka ut.

1: Den saknar baksäte vilket gör att U-soffan kan göras rymlig utan att man krymper kök eller badrum.

2: Bakom U-soffan finns en hylla. Den jag misstog för en bardisk. Denna hylla ger inte bara avställningsyta den gör även att en del av garaget blir högt. Något som det annars aldrig är i U-soffe plåtisar.

I mitt tycke är detta lite av en idealisk tvåpersonersplåtis. Låt vara att man måste bädda upp och ner soffan morgon och kväll.

 

Någon exteriörbild var det inte lönt att ta. Så ni får hålla tillgodo med interiörbilderna. Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift