Meny

.

Döpt efter en tidning

Outdoor Life 1923

Charles Brooks i New York såg en annons i sin favorittidning Outdoor Life. Ett företag i Connecticut annonserade att man kunde bygga vilket fordon som helst.

Charles kontaktade företaget som drevs av J. B. Pelletier och hans son. Han ville ha en campingbil. Efter en tids skriftväxling var designen överenskommen och Charles körde sin Studebaker Big Six Touring Car till Connecticut för ombyggnation. Med sig hade han den överenskomna ritningen. Fordonet döptes till Outdoor Life efter tidningen han såg annonsen i.

Bilen användes flitigt i nästan femton år av Brooks och hans styvson Stan Hubbard. 1937 ställdes den in i en lada. Där blev den stående till 1985 då Stan Hubbard sålde den till Win Howard. Han valde att behålla bilen i befintligt skick som ett vittnesmål om bilens hårda liv i vildmarken.

 

Artikeln publiceras i samarbete med Douglas Keister som gett ut boken Mobile Mansions. En mycket trevlig bok endast utgiven i USA men möjlig att få tag på via nätet. www.douglaskeister.com

Bildtext
Inredningen är spartansk med fokus på funktion och närkontakt med omgivningen snarare än komfort. Fällstolar, ett litet fällbord och en säng som går att bredda. Längs sidorna fönster som ger god utsikt över omgivningarna.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift