.

En till alla

Vi har sett det förr. Moduler som förvandlar skåpbilar till campingfordon. Den ena smartare än den andra. Sällan blir de succéer utan är borta efter ett år eller tre. Men kanske att Good Life Vans är undantaget? De har i alla fall fått med sig både Ford och Volkswagen på tåget.

Av Stefan Janeld

I vanliga fall består satser som gör campingbilar av skåpbilar av ett flertal moduler som man på olika vis kombinerar för att få önskad kompetens och komfort. Olika moduler för olika skåpbilar. Men Good Life Vans har bara en modul, lämpligt nog kallad ”ONE”. Den passar i alla skåpbilar i ”VW California klassen.”

I princip en lång limpa med luckor och lådor som rymmer kylskåp, kök med ho, vattentank, Porta-Potti och förvaring. En 160×200 cm säng är fäst med ett gångjärn utmed hela modulen.

Sängenbottnen är skarvlös, likaså madrassen. Inget som ska vecklas ut eller byggas ihop.

Dagtid förvaras sängen stående utmed bilens ena sida. När det är dags att sova drar man modulen in mot bilens mitt och vinklar ner sängen. Lite som ett sängskåp. En patentsökt mekanism gör förvandlingen snabb och enkel.

Utmed bilens andra långsida är det en limpa med dynor som är bilens soffa. Ett bord kan trollas fram vid behov.

Uppfinnaren, Tobias Vetter, är en ung man som önskade ett system som gav mer yta i den lilla bilen utan att man tullade på sovkomforten. Att få en riktigt bra säng i en så pass kompakt campingbil var primärmålet.

Premiär blir det på Caravan Salon i Düsseldorf om ett par veckor. Där visar man upp två bilar. En VW Transporter och en Ford Transit Custom. Good Life Vans har nämligen lyckats få med sig både Ford och VW i projektet och kommer erbjuda färdiga campingbilar baserade på dessa fordon.

VW Transporter versionen är den lite lyxigare med bland annat isolerad kaross. Ford alternativet blir en av marknadens billigaste campingbilar med ett nypris under 40 000 Euro.

Att köpa en modul till sin egen skåpbil kostar från 11 490 Euro.

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med God Life Vans module ONE, klicka för större bilder och bildtext.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email