Meny

.

Vi har sett det förr. Moduler som förvandlar skÄpbilar till campingfordon. Den ena smartare Àn den andra. SÀllan blir de succéer utan Àr borta efter ett Är eller tre. Men kanske att Good Life Vans Àr undantaget? De har i alla fall fÄtt med sig bÄde Ford och Volkswagen pÄ tÄget.

Av Stefan Janeld

I vanliga fall bestĂ„r satser som gör campingbilar av skĂ„pbilar av ett flertal moduler som man pĂ„ olika vis kombinerar för att fĂ„ önskad kompetens och komfort. Olika moduler för olika skĂ„pbilar. Men Good Life Vans har bara en modul, lĂ€mpligt nog kallad ”ONE”. Den passar i alla skĂ„pbilar i ”VW California klassen.”

I princip en lĂ„ng limpa med luckor och lĂ„dor som rymmer kylskĂ„p, kök med ho, vattentank, Porta-Potti och förvaring. En 160×200 cm sĂ€ng Ă€r fĂ€st med ett gĂ„ngjĂ€rn utmed hela modulen.

SÀngenbottnen Àr skarvlös, likasÄ madrassen. Inget som ska vecklas ut eller byggas ihop.

Dagtid förvaras sÀngen stÄende utmed bilens ena sida. NÀr det Àr dags att sova drar man modulen in mot bilens mitt och vinklar ner sÀngen. Lite som ett sÀngskÄp. En patentsökt mekanism gör förvandlingen snabb och enkel.

Utmed bilens andra lÄngsida Àr det en limpa med dynor som Àr bilens soffa. Ett bord kan trollas fram vid behov.

Uppfinnaren, Tobias Vetter, Àr en ung man som önskade ett system som gav mer yta i den lilla bilen utan att man tullade pÄ sovkomforten. Att fÄ en riktigt bra sÀng i en sÄ pass kompakt campingbil var primÀrmÄlet.

PremiĂ€r blir det pĂ„ Caravan Salon i DĂŒsseldorf om ett par veckor. DĂ€r visar man upp tvĂ„ bilar. En VW Transporter och en Ford Transit Custom. Good Life Vans har nĂ€mligen lyckats fĂ„ med sig bĂ„de Ford och VW i projektet och kommer erbjuda fĂ€rdiga campingbilar baserade pĂ„ dessa fordon.

VW Transporter versionen Àr den lite lyxigare med bland annat isolerad kaross. Ford alternativet blir en av marknadens billigaste campingbilar med ett nypris under 40 000 Euro.

Att köpa en modul till sin egen skÄpbil kostar frÄn 11 490 Euro.

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med God Life Vans module ONE, klicka för större bilder och bildtext.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift