Meny

.

Eura Mobil Integra 635T från 2003, begagnattest

En liten helintegrerad husbil med hög kvalitet, gott vintertycke och gott om plats att underhålla gäster. Lockar det?

 

Text och foto Stefan Janeld

 

Eura Mobil är kända för dubbelgolv, goda vinteregenskaper och solid kvalitet. De var en av de första tillverkarna att kasta ut träreglarna i väggarna och ersätta med mindre fuktkänslig aluminium. Hur står sig denna snart tio år gamla husbil på dagens marknad?

Känns större på vägen

När jag tar plats bakom ratten känns det som jag sitter långt bak i bilen. En enorm helgjuten plastyta överbryggar avståndet mellan mig och vindrutan. Intrycket är att jag kör en jättehusbil, inte en kompakt historia på sex och en halv meter. Tyvärr är överblicken i bilens närområde dålig. Man sitter långt in och rutorna är inte nerdragna i underkant. Det påverkar känslan för bilens placering och i trånga miljöer är det svårt att se var man har bilens front.

Även på vägen uppför sig bilen som vore den större. I kurvorna är den lite kärv att få runt, på landsvägen går den med sin relativt långa hjulbas – 3,6 meter –stadigt som tåget. Många tillverkare väljer kortare hjulbas för att vinna smidighet i trånga trafikmiljöer. Knappast lyckat vintertid då en lång hjulbas med kort överhäng ger bättre friktion för framhjulen. Motorn på 128 hästar funkar bra upp till 90 km/h. Därutöver blir det en ansträngd färd. Här gäller typisk husbilslunk.

Vinterduglig

Utrustningen i kupén är god, elhissar, elspeglar, AC, CD och eftermonterad farthållare räcker långt. Säkerheten är inte i nivå med dagens krav. Bilbälten och ABS bromsar ansågs fullgott 2003. Idag vill vi ha airbags, antispinnsystem och även antisladd.

Bilen saknar garage, men har ett rymligt dubbelgolv. Cyklar förvisas dock till bakstammen. Är man två ombord räcker lastvikten till, för fyra personer är den snålt tilltagen. Med en totalvikt på 3 500 kilo är maxlasten måttliga 320 kilo.

Eura Mobil har rykte om sig att vara dugliga vinterbostäder. Uppvärmt dubbelgolv, bra med isolering och väl genomtänkta värmesystem är grunden till ryktet. Även detta exemplar klarar ett sportlov utan problem. Visserligen är det luftburen värme. Men det är gott om utblås, hela nio varav tre är i kupén och kan mota kallraset från de stora fönsterytorna.

Värmaren har elpatron och det hjälper till att hålla gasolförbrukningen nere när du står vid elstolpe. Gasolförbrukningen är de luftburna systemens akilleshäl. Man fryser inte ombord men det går åt en hel del dyr gasol. Tyvärr har bilen två framdörrar – svårt att få dragfritt och välisolerat. Riktigt seriösa vinterbilar saknar helt framdörrar.

Jag tycker

Ett mycket välbyggt landsvägslok med en av de mest flexibla och umgängesfrämjande bodelar jag vistats i.

Bilen har nästan tio år på nacken och har rullat över 10 000 mil. Ändå är inredningen gnekfri och allt fungerar ombord – utom centrallåset i köket. Det luktar lite i badrummet, kanske finns där fukt.

Ett par som letar kompakt bil men ändå vill kunna ta ombord gäster ska ta en titt på den här. Det finns fyra bältade platser – även barnbarnen kan få följa med. Någon familjebil är det knappast.

Ägde jag bilen investerade jag i en effektbox till motorn och en extra dieselvärmare för att spara på gasolen och vinna tid mellan depåstoppen vid fricamping.

Fakta

Håller än

  • Sittgruppen – slår de flesta av dagens
  • Köket
  • Dubbelgolvet
  • Insynsskydden fram

 

Hopplöst ute

  • Motorn – dieselmotorerna har tagit stormsteg sedan 2003
  •  

Utrustning testbil

Luftburen värme med elpatron, dragkrok, CD, AC, farthållare, backkamera, elspeglar, elhissar, markis, cykelställ, gasolkök, köksfläkt, ugn, kyl med frys, eltrappsteg, uppvärmt dubbelgolv, uttag för utvändig dusch.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift