.

Eura Mobil Integra Line 695 QB

Lika rymlig som gedigen.

Förutom ett antal förbättringar har Eura Mobil Integra Line försetts med en helt ny bodel. Vi tsynar versionen med fristående säng. Som – tack vare en längd på drygt sju meter –hyser ett rymligt vardagsrum. Eftersom åttio procent av alla Euro Mobil var inredda i den så kallade ”Chalet-design” har man valt att förse också denna primör med samma interiörstil.

 

Text och fotografi: Carla och Kees Witvliet

 

Sitt goda namn sedan tio år tillbaka har Euro Mobil tack vare sin gedigna trä- och skruvfria konstruktion och att man alltid förser bilarna med dubbelgolv.

Att man litar på sin konstruktion är tydligt. Från och med nästa år ger fabriken 10-års garanti på läckage. Det fuktsäkra sandwichbygget i glasfiber har limmats mot karossramens aluminiumprofiler. Aluminiumskelettet ger även golvet en god stabilitet.

Det dubbla golvet är elva centimeter högt och uppvärmtoch nås från insidan.

Den nya bodelsdörren från Hartal har två låshakar, högt fönster och är försedd med centrallås. Knepigt för ovälkomna besökare att ta sig in!

En annan förbättring är det nya gasolskåpet. Genom att man sänkt placeringen och minskat skåpshöjden skapas mer plats i köket.

Garaget är flexibelt. Om man vevar upp sängen 35 centimeter skapas hyggligt med utrymme i garaget. Integra Line vilar på ett lågt bredspårigt Fiat Ducato camperchassi med en 2.3 liters motor på 130 hästar som standard. Större motorer är tillval. Bäst torde 150hk versionen passa denna model.

De stora buss-backspeglarna kräver extra uppmärksamhet och tillvänjning, eftersom de bidrar till en ganska stor blind vinkel.

Interiör

I sovrummet tronar en rejäl fristående dubbelsäng, flankerad av två hängande garderober. Sovrummet har gott om stuvutrymme. Bredvid sängen två djupa golvfack och under sängen kan rejält med bagage gömmas undan. Under dagen kan man skjuta in sängens fotända  sjutton centimeter, vilket förbättrar rörelsefriheten betydligt. Huvudändan skjuts då upp mot bakväggen till en mysig läshörna! När det mörknar bidrar vägglampor och indirekt belysning till en skön atmosfär.

Separat dusch- och toalettutrymme mitt emot varandra. Belysningen i duschkabinen är ett riktigt smycke. En vikdörr skyddar mot vattenstänk. Toaletten görs privat med en grå, rundad skjutdörr. En liten taklucka förser toaletten med frisk luft. Det finns tillräckligt med utrymme för toalettsaker. Det extra locket till Thetford-toaletten känns inte nödvändigt. Vid toalettbesök är det störande och begränsar rörelsefriheten. Med en skjutdörr behålls enskildhet för sovrum och toalett.

Det förnyade vinkelköket med sin långsmala häll med tre gasbrännare och fläkt är genomtänkt. De fyra lådorna och ett köksskåp ger tillräckligt med plats för kastruller och stekpannor.

En praktiskt detalj; locket till diskhon kan fällas upp och utgör då en tillfällig extra förvaringshylla.

Kylskåpet mittemot köksbänken har 175 liters kyl och separat frysfack, det finns plats för rejält med skaffning. Ugnen ovanför är praktisk när man snabbt vill värma upp något.

Runt bordet finns plats för fem personer. Den nedfällbara sängen är väl tilltagen och kommer djupt ner. Också här har man placerat mysig väggbelysning och skapat en trevlig gästhörna! Bra är också de inbyggda lässlamporna. Den indirekta takbelysningen kompletterar den stämningsfulla interiören.

Installationer

Aldepannan hittas under bänken vid bodelsdörren. Kablar och ledningar är prydligt dragna. Och nu kommer vi till ytterligare en rolig detalj; den nya touch-screen panelen ovanför dörren. Enkel och tydlig!

Omformaren på 12 volt är placerad vid passagerarstolen och är lätt att komma åt. Fem 230 volts eluttag, en 12 volts anslutning i köket och två USB-anslutningar vid sängen gör att man alltid kan hitta en lämplig strömkälla.

Fakta

Vi gillar

  • 10 års fuktskadegaranti
  • Rymlig sittgrupp
  • Nya bodelsdörren
  • Gasolutrymmet
  • Belysningskonceptet

 

Vi önskar

  • Att det inte var en så stor blind vinkel på vänster sida
  •  

Utrustning testbil

Klädda vändbara stolar i förarhytten, air bags, ABS, ESP, cruise control, AC, Hill Holder (starthjälp), automatisk fordonsbelysning, Fix & Go-kit (inget reservdäck), 90 liter bränsletank, 16” hjul, Alde vattenburen värme, 3 gasbrännare, 140 liter friskvattentank, 100 liter avloppstank, 175 liter kylskåp (Dometic), 80 AH Gel bodelsbatteri