Meny

.

Honey Wagon – en god idé?

I Nordamerika kan du på vissa campingplatser få frågan om du vill ha besök av en ”Honey Wagon”. Namnet har inget med honung att göra. I korthet är det en service där en tankbil kommer och tömmer dina tankar åt dig. Spillvatten och toatank. Ibland fyller de även på din färskvattentank.

 

Av Stefan Janeld

 

Detta är såklart en onödig service i de fall man står en dag eller två och sedan drar vidare. Då tömmer man sina tankar vid avfärd på därför avsedda stationer och fyllde vattnet vid ankomst.

Men kanske man vill stå längre ibland. Boa in sig. Då kan det vara praktiskt att få besök av en tankbil som tar hand om dina behov. Toalettens kassett kan man ju rulla iväg med på egen hand. Men för att fylla och tömma vatten måste man bryta upp sitt läger.

 

Bra lösning för ställplatser

En dylik service kan även sänka kostnaderna för att anlägga ställplatser. Istället för att anlägga en kostsam avloppsanläggning på plats kan kommunen ha en (eller flera) Honey Wagon som servar kommunens ställplatser och campingar efter ett schema. På plats ger den signal och uppmärksammar de som står där att de nu kan få sina tankar tömda eller fyllda. Tänk glassbil.

Jag vet inte hur upptagna Sveriges slamsugningsföretag är. Men kanske detta är något de i vissa regioner kan utvidga sin verksamhet med.

Vad det skulle kosta att nyttja servicen från en svensk Honey Wagon vet jag inte. I Nordamerika kostar ett Honey Wagon besök mellan 5 och 20 dollar. Där är det ofta en fristående entreprenör som har kontrakt med flera campinplatser. Han besöker inte alla platser varje dag, det behövs ju inte eftersom det är en service för långliggare.

 

Vad tycker du?

Skulle du vilja ha Honey Wagons på svenska, och utländska, campingar?

Maila oss dina tankar

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift