Meny

.

Husbilsskolan – en unik resurs

Husbilsskolan startade som en mässaktivitet. Redaktionen på numera nedlagda tidningen Husbilen Test ville göra mer än sälja prenumerationer på de mässor man deltog i. Att sprida kunskap var tidningens kärnvärde. Precis som det är hos Alltomhusbilen.se

Med åren har Husbilsskolan vuxit och idag är det en resurs för hundratals medlemmar. På mässor men även online.

 

Av Stefan Janeld, Studierektor på Husbilsskolan.se

 

Premiären för Husbilsskolan var på Kistamässan 2014 och det var en fantastisk respons från besökarna. De kunde för första gången få oberoende rådgivning inför köpet, få hjälp att lösa problem de hade med sin nuvarande husbil och även tips på destinationer.

Många gånger lärde vi oss lika mycket av besökarna som de av oss. Deras frågor ledde till intressanta diskussioner som ibland inkluderade ett tiotal personer och fortgick i timmar.

I flera år blev Husbilsskolan ett stadigt inslag på Caravan Stockholm och sedan även på Elmia Husvagn Husbil där konceptet växte till att även inkludera seminarier.

Vi på skolan hade fantastiskt roligt tillsammans med besökarna och med många skapades personliga band.

 

Mässorna var inte nog

Att det behövdes en oberoende resurs som stöd för landets husbilister var tydligt. Inte bara under några mässdagar. Behovet finns året runt. Så vi beslöt att öppna skola på nätet – Husbilsskolan.se

Det var viktigt att det blev något seriöst, inte bara ett forum i mängden av forum.

Husbilsskolan.se har därför ett helt unikt koncept:

  • Eleven (frågeställaren) skickar sin fråga via ett formulär och får svar inom 48 timmar av en sakkunnig lärare. Oftast har man svaret betydligt fortare. Dialogen är mellan frågeställare och ”lärare”. Ingen annan har insyn i dialogen.
  • Man får fråga hur många frågor som helst medan man är medlem i skolan.

 

Husbilsskolan har experter inom alla områden och dessutom ett brett kontaktnät i branschen som stöttar vid behov.

Många frågor handlar om huruvida en specifik modell är ett bra köp eller inte. Eller om vi har tips på modeller som passar en viss behovsspecifikation inom en viss budget.

Andra har tekniska frågor om el, VVS, chassi, byggteknik, reparationer eller annat.

 

Seminarier

Det finns även möjlighet att boka lärarna för att hålla kurser, seminarier, diskussioner. Något som klubbar, handlare, verkstäder och andra branschaktörer kan ha glädje av.

Under pandemin har denna verksamhet legat nere. Men nu hoppas vi att det ska gå att få igång den igen.

Om du själv har funderingar kring att köpa husbil eller något du vill förbättra på din befintliga, tveka inte att ta hjälp av Husbilsskolan.se  Det är inte gratis, men kan spara dig många kronor och sömnlösa nätter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift