Har ni hittat vår Köp & Sälj? Massor av nya och begagnade husbilar till salu. Navigera till Köp & Sälj i menyn!

.

Hymer Tramp S 585

Det var tunt med nyheter från Hymer i år. Halvintegrerade Tramp S 585 är dock ett välkommet tillskott. Nu när den blivit trettio centimeter kortare har överhänget blivit bra mycket mindre, vilket vi märkte direkt under vårt test. Vi är imponerade av körkomforten och smidigheten. Dessutom, med en ståhöjd på 2,04 meter är modellen ett intressant val för de som är lite längre.

 

Text och foto: Carla och Kees Witvliet

 

Hymer bygger allt mer på Mercedes chassi, så även denna modell. Standardmotor är 314 CDi med 2,2 liters slagvolym kopplad till manuell låda. Testbilen hade dock 177 hk motor och nioväxlad automat. Framhjusldrift och Mercedes originalchassi gör att alla förarassistenssystem är tillgängliga. Det var även ett avancerat mediasystem och lite andra tillval på bilen. Något som pressar upp priset ganska rejält.

Den grå förarhytten är tillval. Vi tycker den ger bilen ett tufft utseende. Bodelen byggs enligt Hymers patenterade PUAL system med isolering i Polyuretan och såväl in- som utsida i aluminium. Konstruktionen är träfri och därmed rötsäker. Golvet är isolerat med XPS – extruderad polystyren.

Den sextio centimeter breda bodelsdörren har både fönster och dubbel låskonstruktion – mycket bra. I standardutrustningen ingår en diselvärmare och kompressorkyl, så man behöver bara ett litet gasolutrymme för att ha gas till spisen.

 

Interiören

Båda framstolarna är mycket bekväma och kan ställas in på en mängd vi. En liten nackdel är att delar under sätena sticker ut, och särskilt mycket vid passagerarstolen. Där kan man få sig ett rejält blåmärke om man inte passar sig.

Perfekt med de två läslamporna ovanför båda stolarna, som dessutom försetts med usb-uttag! Kombinationen med två takluckor, en midi Heki ovanför bordet och en panoramalucka över förarhytten ger gott om ljus dagtid.

Interiören har en modern och, i vårt tycke, smakfull design. Skåpsluckorna i vit lack passar bra till den grå tygklädsel som också väggarna har klätts med. Det fasta bordet  har en bordsskiva av högblankt trä. Samma material har används till köksbänken. Under lillsoffan finns ett rymligt stuvutrymme.

 

Köket

Det kompakta köket är snyggt, tycker vi. Tre lådor och ett över- och underskåp ger gott om plats åt utensilier. På köksbänken tar gasspisen med sina tre brännare och diskhon nästan all plats, det blir inte mycket bänkyta över. Den smala Thetford-kylen (132,5 liter) med automatiskt energival är placerad intill köksbänken.

 

Sovrum

När det är dags att sova hittar du två halvhöga långbäddar i sovrummet som mäter 1,93 respektiv 1,87 cm i längd. Effektfull belysning höjer trivseln. Ovanför sängarna finns praktiska fack och usb-uttag så här finns inget att klaga på. Under trappavsatsen vid sängen finns det praktiskt utrymme för skor eller annat.

Som tillval kan man välja en elektrisk taksäng ovanför sittgruppen som ger ytterligare en sängplats, 83×193 cm.

Mellan badrummet och sängen finns en smal, hög garderob som är praktisk att hänga upp ytterkläderna i. Under sängen finns ytterligare en rymlig garderob.

 

Badrum

På Hymer är man stolta över den helt nydesignade skjutväggen som gjorts speciellt för den här planlösningen. När man ska duscha kan man förvandla hela badrummet till en duschkabin. Ståhöjden på 1,94 meter räcker för de flesta, men utrymmet är annars lite smalt och det känns trångt. Men det är något man får leva med i en kompakt husbil. Fint med den stora spegeln på toalettdörren. Det är gott om plats vid toaletten, även lite kraftigare personer ryms.

Sammanfattning

Med nya Tramp S 585 fortsätter Hymer sin satsning på Mercedes Sprinter som basbil. Och vi har inget att invända mot detta. Den är bekväm, känns modern och har gott om säkerhets- och assistenssystem. Lastvikten kan man inte klaga på. Modellen är definitivt ett bra tillskott i Tramp S serien. En tuff och bekväm reskamrat för två personer.

Fakta

Vi gillar

  • Bekväm att åka i
  • Smidig att manövrera
  • Interiören
    Modernt chassi

 

Vi önskar

  • Att det var billigare tillval
  • Att framstolarnas underreden inte hade utstickande dtaljer som man gör sig illa på

Utrustad med bland annat: Två airbags, start- och stopp system, ABS, ESP, ASR, farthållare, partikelfilter, Fix and Go-kit (inget reservhjul), centrallås, Truma Combi diesel 6 kW, spis med 3 brännare, Thetford vridbar toa, Thetford kompressorkyl 132,5 liter, LED-inomhusbelysning, 95 Ah AGM bodelsbatteri, 2 x 2,75 kg gasolflaskor.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email