Meny

.

Kabe 2024

En ny helintegrerad modell och en varmare interiör i alla modeller. SÄ kan man kort sammanfatta Kabes nyheter inför 2024. En osynlig nyhet till Kabe Van kommer göra Àgandet enklare och billigare.

 

Av Stefan Janeld

 

Det blir varmare toner i interiören i Kabe frÄn modellÄr 2024. Borta Àr det kritvita, istÀllet en varmare vit ton. Fanéren Àr Àven den i en varmare ton, likasÄ bordsytor och bÀnksskivor. Golvet Àr bytt till ett ljusare för att inte bodelen ska upplevas mörkare. De som bestÀller sin Kabe med takmonterad AC fÄr Dometics senaste modell som Àr betydligt tystare Àn föregÄngaren. Utsidan har en ny dekor. Inte sÄ man reagerar, men stÄr en ny bredvid förra Ärets modell kan man se skillnad. Ny fÀlgdesign bidrar till det exteriöra lyftet.

 

Ökad spĂ„rvidd fram

En sak vi mÀrkt i vÄra tester Àr att Mercedes smalare spÄrvidd pÄ framaxeln pÄverkar stabiliteten i tvÀra kurvor, man fÄr ta det nÀtt. Inget stort problem. Men Kabe har nu valt att anvÀnda sÄ kallade spacers som flyttar ut hjulen en aning, ca 3 cm pÄ varje sida.

Kabes huvudsakliga motivering till spacers Àr estetisk. Det ska bli spÀnnande att provköra detta och se om det gör skillnad för körupplevelsen eller om det bara gör bilarna snyggare.

Den uppdaterade dekoren
En varmare fÀrgskala ombord
Instrumentpanelen pÄ Imperial och Crown Àr nu i skinn med brodyr
Inga mer vassa kanter. Socklarna till framstolarna klÀs in med en broderad matta
Ny design pÄ aluminiumfÀlgarna

Novum i enklare utförande

Kabe Novum, deras halvintegrerade lÀttviktsserie, kommer till nÀsta Är finnas i tvÄ utrustningsversioner. Vid lanseringen var den fullutrustad frÄn start. Denna utrustning har nu lagts i fyra paket sÄ att kunden kan vÀlja nivÄ sjÀlv.

Det Àr frÀmst pÄ utlÀndska marknader man behöver kunna presentera ett lÀgre grundpris. Jag gissar att svenska handlare kommer vÀlja att ha den fullutrustade versionen som lagerbilar.

Kabe Novum

Crown/Imperial 790 LQB

En ny modell med queensbed i sovrummet gör entré i Kabes modellprogram. Man har hÀr anstrÀngt sig extra för att det inte ska bli trÄngt i sovrummet pÄ grund av det delade badrummet.

Bilen stĂ„r pĂ„ ett AL-KO chassi med tandemaxel. Än sĂ„ lĂ€nge har endast en planskiss visats. PremiĂ€rvisning blir pĂ„ Elmia i höst.

4 Ă„rs fri service

Kabe Van kommer inkluderas i Mercedes ServiceCare program utan extra kostnad för köparen. Det Àr ett serviceavtal som gÀller i 4 Är/4 000 mil. Serviceavtalet tÀcker service inklusive slitagereparationer. VÀgassistans i upp till 30 Är ingÄr ocksÄ.

För att ServiceCare programmet ska gÀlla mÄste bilen servas av en auktoriserad MB verkstad.

4 Är eller 4 000 mils fri service, vad som kommer först.

Se film pÄ Kabes bÀstsÀljare

Under pressvisningen gjorde vi en kort film om den populÀraste helintegrerade Kabe modellen

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift