.

Klassisk modell med extra etage

Pössl 2Win är en av de mest sålda plåtisarna i Europa. Inredningen är klassisk – tvärbädd bak, kök och badrum midskepps och en sittgrupp fram. Det går tretton på dussinet av denna planlösning. Men samtidigt som det är den vanligaste planlösningen är det också den som det finns flest varianter av. I veckan stiftade jag bekantskap med en av de senaste inkarnationerna, den heter Pössl 2Win S Plus. Modellen är inte ny, men den hittar sällan upp till våra breddgrader.

 

Av Stefan Janeld

 

Det första man lägger märke till är popup-taket. En lösning som lanserats i omgångar av många tillverkare men som inte riktigt hittat en marknad i Sverige. I Tyskland, Frankrike och England är den idag väldigt populär vilket vi kunnat se på Europas mässor de senaste åren.

Och det tycks som att även svensken börjar inse fördelen med en takterass. Ty ett popup-tak är inte bara en extra sängplats. Det är en perfekt plats att skåda fåglar och annat djurliv. Dessutom fläktar det skönt häruppe så det är en sval plats att ta sin siesta under varma sommardagar.

Att svensken inte fallit för popup-tak är för att man anser den oduglig vintertid. Kan så vara. Men det är ju bara att hålla taket nere när det är kallt ute. Varför förneka sig en extra våning sommartid? Med det argumentet skulle vi inte ha altaner eller balkonger i våra hem.

När man kliver in i bilen får man en känsla av att den är längre än sina 599 cm. Det är den extra långa köksbänken som förvillar sinnena. Det är få plåtisar som kan erbjuda så mycket bänkyta.

Det känns som att modellen ligger i tiden. Det är väldigt väl utnyttjade 599 centimeter.

På prislappen står det 689 000 kr, då är det 160 hk motor och All In paket vilket gör bilen i princip fullutrustad.