Meny

.

Modellår 2023 – Laika Ecovip 645 Camper Van

Här är en 640 plåtis på Fiat Ducato som ser ut som viken långbäddarsplåtis som helst. Men det är den inte. Den är mer flexibel och har ett vardagsrum värt namnet.

 

Av Stefan Janeld

 

Bland vanliga husbilar är Face to Face soffor högsta mode. En omöjlig dinetelösning i en plåtis. Men Laika har tagit fram en modell där man kan sitt ett stort sällskap mitt emot varandra runt ett bord. Taken är att långbäddarna dagtid ska fungera som soffor. En inte helt ny tanke. Det finns gott om föregångare. Men Laika är en av få som idag satsar på lösningen.

Tack vare ett dubbelgolv i sovrummet får man inte bara ett flexibelt lastutrymme. Man får också en bekväm sitthöjd i sängarna. Ett pelarbord kan placeras mellan sängarna och man kan till och med ordna en sits längst bak och på så vis få till en U-soffa.

I många plåtisar väljer man att ha fönster i bakdörrarna men inte längs sidorna i sovrummet. Det blir varmare så. Men i Ecovip 645 har man fönster runt om för att ha god utsikt från vardagsrummet. Ett stort takfönster förstärker känslan av vardagsrum.

Kvällstid kan man välja att sova i var sin säng eller bädda ihop dem till en stor dubbelsäng på cirka 4 kvadratmeter.

 

Välisolerad

Tidigare i år testade Laika en av sina plåtisar med gott resultat. I väggar och dörrar används en folieblagd polyesterull som gör att man kan isolera utan köldbryggor. Tak och golv isoleras med XPS, samma som i vanliga husbilar. Värmekälla är en 6kW dieselvärmare.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig närmare med modellen.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift