Meny

.

Modellår 2023 – Sunlight Cliff 4×4 Adventure Edition

Som många andra tillverkare presenterar Sunlight inför nästa modellår en plåtis baserad på Ford Transit. Men Sunlight går lite längre än de flesta och presenterar en nischmodell för de som trivs bättre i terrängen än motorvägen.

 

Av Stefan Janeld

 

Att locka extremsportare och äventyrare har blivit lite av ett tema hos Sunlight. På mässor har de ställt ut specialmodeller med fyrhjulsdrift och inredningar som är anpassade för cyklister, kanotister, bergsbestigare och fallskärmshoppare.

Nya Cliff 4×4 Adventure Edition är den första som serietillverkas. Men den andra att bära namnet, redan 2019 presenterades en Fiat-baserad conceptbil med samma namn.

Att göra en nischmodell känns smart. Chassibristen hindrar stora volymer. Det bygger också vidare på Sunlights image som ett fabrikat för en yngre målgrupp. En image de odlat i några år med viss framgång. Även om merparten av deras husbilar är volymmodeller i marknadens mittfåra.

Planlösningen är inte lika extrem som övriga bilen. En tvärbädd bak, badrum, kök vid skjutdörren och en dinette för fyra.

 

Nedan lite bilder att titta på i väntan på att den når de svenska handlarna.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift