Meny

.

Modellår 2023 – Sun Living

Det nya hos Sun Living inför nästa år är nya sittgrupper i de halvintegrerade modellerna och en plåtis med popup-tak. Vi tog en titt på dem i Slovenska Portoroz.

 

Av Stefan Janeld

 

Som alla fabrikat lider Sun Living av den rådande chassibristen. Den svenska importören har fått backa på ambitionen att hålla sig till Fiat Ducato som basbil. Till nästa år kommer man därför använda sig även av Citroën.

Citroën Jumper byggs i den nya polska fabriken och har inte lika stora leveransproblem italienbyggda Fiat Ducato. De som absolut vill ha automatlåda kommer kunna beställa sin bil på Fiat, men får räkna med längre leveranstid.

Sun Livings modellutbud omfattar 19 modeller i fyra serier – plåtisar, halvintegrerade, kompakta halvintegrerade och alkovmodeller. Fyra modeller är nya för modellår 2023. Vi går igenom dessa här nedanför.

 

Face to Face i S-serien

I serien med halvintegrerade husbilar lanseras två nya modeller S72 DC och S72 DL. Det nya är Face to Face sittgruppen.

S72 DC

Fiat Ducato/Citroën Jumper, 7,2 meter lång, queensbed, taksäng

S72 DL

Fiat Ducato/Citroën Jumper, 7,2 meter lång, långbäddar, taksäng

Popup-tak i 6 meters plåtis

Sun Living utökar till 2023 sin plåtisserie från 5 till 6 modeller. Den nya modellen heter V60 SP och är en tvärbäddsmodell enligt mall 1A som försetts med ett popup-tak och därmed blivit ett kompakt familjealternativ. Eller en bil för två som vill ha en takterass.

 

V60 SP

Fiat Ducato/Citroën Jumper, 5,99 meter lång, tvärbädd, popup-tak

Trollerisits

C-serien är Sun Livings yngsta modellserie. Det är smalare, 212 cm, halvintegrerade husbilar som tack vare sina kompakta mått är smidiga att köra och erbjuder högre lastvikter.

Det nya för 2023 är en kort modell, 5,99 cm, med tvärbädd kallad C60 SP. Som finess finns det i sittgruppen en utdragbar sittplats innanför bodelsdörren. Kommer troligen vara en uppskattad fotpall för den som sitter i den bakåtvända förarstolen.

Sun Livings modellprogram känns komplett. Här finns allt från kompakta tvåpersonersbilar till alkovbilar för barnfamiljen. Alla till rimliga pengar. När dyker den första helintegrerade upp?

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift