Meny

.

Niesmann+Bischoff Arto 88 LF

Du designar sjÀlv!

Det Àr uppenbart att ledordet för Niesmann+Bischoff Är 2019 Àr individualisering. I denna prisklass vill kunderna ha nÄgot unikt, nÄgot eget. Du kan dÀrför fÄ bilen lackad i ett stort antal olika fÀrger och med detaljer i avvikande kulör.

Efter sex Är var det dags att förnya inredningen. Den nya interiören kallas Modern Line och gÄr i ljusa toner. Du kan fortfarande fÄ den Àldre interiören om sÄ önskas, dÄ kryssar du i Classic Line pÄ bestÀllningen.

HÀr synar vi den för Äret helt nya Arto 88 LF, uppföljaren till 88 F

 

Av Carla och Kees Witvliet

 

Arto byggs pÄ Fiat Ducato parad med ett AL-KO chassi med tandemaxel i bak. Fördelen med de dubbla bakaxlarna Àr en stabilare fÀrd och ett kortare överhÀng.

Som standard levereras bilen med en 130 hk version av Fiats 2,3MJ motor. Men vettigare Àr att vÀlja nÄgon av 150 eller 180 hk versionerna av motorn. Gissningsvis kommer de allra flesta bestÀllas med största motorn och automatvÀxel. Det passar bilen bÀst och kommer vara vÀrdefullt om du en dag vill sÀlja.

Taket har en sandwichkonstruktion med glasfiber/aluminium, vÀggarna Àr en aluminium sandwich med styrofoam-isolering. En byggteknik som visat sin kompetens genom Ären.

I det uppvÀrmda dubbelgolvet ligger vattentankarna samt de tekniska installationerna.

Vill du utöver campingmöblerna Àven ta med dig scootern pÄ resan Àr det inget problem, garaget Àr stort.

TyvÀrr har Arto inget integrerat insteg och trots att det finns ett utfÀllbart trappsteg Àr det ett högt kliv att ta sig ombord.

Dometic-fönstrena kan öppnas och stÀngas via en central kontrollknapp. Nog sÄ behÀndigt.

SKA-stolarna Àr utmÀrkta och kan stÀllas in elektriskt.

Bodelen Àr en fulltrÀff

Den ljusa fanéren ger en helt ny kÀnsla ombord. En fantastisk kÀnsla tycker vi. Det hÀr kommer att locka nya kunder!

De vita skÄpsluckorna gÄr att vÀljas i högglans eller matt utförande.

FörbÀttringen av kuddarna gör att sittgruppen blivit Ànnu mer inbjudande och bekvÀm. Men damerna har ett problem! Det stora urvalet av material och fÀrger skapar lÀtt beslutsÄngest. Den indirekta takbelysningen Àr mycket vÀldesignad och det nya klinkermönstrade golvet ger snitts Ät inredningen.  

Köket Àr en klar kandidat till förstapriset om ett sÄdant delades ut i branschen. Den Iögonfallande köksbÀnken Àr gjuten i ett material som pÄminner om mineralsten. Hemmakocken kan ta ut svÀngarna med den stora Thetford-spisen. Den extra vasken bredvid diskhon underlÀttar. En nyhet Àr Dometic Tec Tower-kylskÄpet mittemot köket. Dörren till kyl- och frysskÄpet har gÄngjÀrn pÄ bÄda sidorna. Vilken bra innovation!

Lite synd med steget till badrummet! Golv utan nivÄskillnader Àr att föredra. Badrummet Àr enormt och placerat mellan kök och sovrum. Duschkabinen Àr minst lika bra som hemma. Handfatskommoden Àr lyxig. Toaletten har fÄtt ett separat utrymme. HÀr finns ocksÄ en rejÀlt tilltagen garderob med tillhörande lÄdor.

DrottningsÀngen Àr 150 cm bred med bra gÄngutrymme. Man har inte sparat pÄ nÄgonting i sovrummet. Det hÀnger till och med en TV försedd med ambilight i olika fÀrgstÀllningar. Den bakre vÀggen ovanför sÀngen Àr en designpÀrla. Vad synd att man mÄste sluta ögonen pÄ natten!

 

Klicka pÄ bilderna för större bilder och informativa bildtexter

Vi tycker

Den nya interiören gör verkligen stor skillnad för kÀnslan ombord. Man bryter inte helt med tidigare designsprÄk, det populÀra inglasade grÀset Àr kvar, och det Àr viktigt. I premiumklassen Àr allt för tvÀra kast inte bra politik.

TyvÀrr har man snÄlat pÄ elkontakterna ombord. Fem 230V uttag Àr vÀl ok. Men ett ynka USB uttag? Kom igen, det Àr iPad och smartphone tider!

De elektriska installationerna Àr förstklassiga, likasÄ VVS systemet. Som helhet kÀnns bygget vÀldigt stabilt.

Arto har funnits i sin nuvarande design i sex Är. Men den kÀnns lÄngt ifrÄn daterad. TvÀrtom!

Fakta

Vi gillar

  1. Den nya möbeldesignen
  2. Fantastiskt badrum
  3. Den lyxiga kÀnslan ombord
  4. De tekniska installationerna
  5. Möjligheten att individualisera

 

Vi önskar

  1. Golv utan nivÄskillnad
  2. BekvÀmare insteg till bodelen
  3. Högre lastvikt
  4.  

Utrustning testbil

SKA-stolar, airbags, ABS, ESP, Hill Holder, farthÄllare, AC, Fix and Go-kit (inget reservhjul), Alde vattenburet vÀrmesystem, spis med 3 brÀnnare, Thetford C 260 vridbar keramisk toalett, 160 liters Dometic Tec Tower kylskÄp + ugn, 2 x 80 AH Gel hushÄllsbatterier, 2 x gasolflaskor à 11 kg.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift