Meny

.

Northstar 750 SC Scandinavian Edition

Med en bastant fyrhjulsdriven Ford pickis med en camper pÄ flaket Àr man redo för de flesta Àventyr lÀngs vÀgen, och vÀglag.

 

Text och foto Stefan Janeld

 

De har funnits nĂ„gra Ă„r i Sverige nu, Northstar Campers, USA:s tredje största tillverkare av campers. HĂ€lften av produktionen gĂ„r pĂ„ export, vilket Ă€r unikt bland campertillverkarna ”over there”. Receptet för exportframgĂ„ngen Ă€r att man lyssnar pĂ„ de olika marknadernas behov. Det Ă€r skillnad pĂ„ hur en amerikanare, australiensare och svensk vill ha sin camper.

Till Sverige kommer Northstar 750 SC Scandinavian Edition med högt monterad kyl, 12/230V elsystem, dörr in till badrummet istÀllet för draperi, svensk gasolanslutning, en dyna pÄ steget upp till alkoven för extra sittplats, Thetford toa med kassett. Allt enligt önskemÄl frÄn den svenska agenten.

Att den Àr född i USA Àr ÀndÄ tydligt. Det Àr ett stabilt bygge, fattas bara annat i stÀmningarnas förlovade land. Inredningen i ek ser tung ut, men Àr det inte. Bakom den solida fasaden blottas lÀtta material och rÄ finish. SÄvÀl vikt som pris ska hÄllas nere om ekvationen ska gÄ ihop sig.

GĂ„r stadigt

Att testa en camper Ă€r att testa bilen lika mycket som boningen. I det hĂ€r fallet en Ford Ranger i maxutrustat Wildtrack utförande. Branschen hoppas att den blir camperns frĂ€lsare; den Ă€r stadigt byggd och tĂ„l att bĂ€ra en camper – till skillnad frĂ„n mĂ„nga andra  japanpickuper som Ă€r veka i ramen – vĂ€rst Ă€r Nissan Navarra som riskerar att gĂ„ av pĂ„ mitten. En Ranger med enkelhytt fĂ„r lasta över 1 200 kilo. Testbilen har 1,5 hytt och tĂ„l drygt ett ton pĂ„ flaket.

NÀr jag kliver in i Forden och startar motorn Àr gÄngen aningen rÄ och ganska ljudlig. Motorn Àr mer nÀrvarande Àn i exempelvis VW Amarok. Jag sitter riktigt bekvÀmt, utrustningsnivÄn Àr pÄ topp och sÀkerheten Àr som i vilken modern personbil som helst.

Tar det lite nÀtt i början, kÀnner pÄ ekipaget. KÀnslan att Äka med ett litet hus pÄ flaket skiljer sig en hel del frÄn att ratta husbil. I kurvor och rondeller gör den höga tyngdpunkten sig pÄmind. PÄ ojÀmnt underlag kÀnns bodelen av, men mindre Àn andra campers jag har erfarenhet av. IstÀllet för stum kÀtting med vantskruv Àr bodelen fastsatt pÄ flaket med fjÀdrande snabbkopplingar. Det gör positiv skillnad.

Testturen gĂ„r pĂ„ motorvĂ€g, kurvig smĂ„vĂ€g, Ă€ngsmark och en hel del pĂ„ rejĂ€lt sönderkörd grusvĂ€g. Alla underlag klaras med bravur. PĂ„ asfalt Ă€r fĂ€rden Ă€r rask och stabil. Övriga underlag körs med sunt förnuft.

Bilen bÀr sitt hus med lÀtthet. En del av förklaringen till den stabila fÀrden finns pÄ bakaxeln. Importören har monterat luftfjÀdring som stöd för standardfjÀdringen.

Motorn har all kraft i vÀrlden. HÀnga med trafikrytmen Àr en smal sak. AutomatlÄdan vÀxlar mjukt.

För dryg mÄnad körde jag en VW Amarok med hus pÄ flaket. Trevlig fÀrd, absolut. Jag skrev att Amarok Àr en god bas för en camper. Forden Àr bÀttre! Den enda rond Amarok tar hem Àr motorljudet, den Àr bÀttre isolerad.

Annorlunda isolering

Northstar 750 SC Scandinavian Edition har en annan isolering Àn sina europeiska slÀktingar. IstÀllet för den hÀr sÄ vanliga extruderade alternativt expanderade polystyrenplasten (markisolering eller frigolit) anvÀnder Northstar en skiva polyisocyanatskum i kombination med en reflekterande foliesandwich med bubbelplast av polyethylen emellan. Den Àr Ätta millimeter tunn och har ett isoleringsvÀrde motsvarande 15 centimeter stenull. Jag lÀser pÄ om de olika materialen och kan konstatera att isoleringen i Northstar 750 SC Scandinavian Edition slÄr de flesta europabyggen sÄ lÀnge tjockleken pÄ isoleringen Àr densamma.

VÀrmaren Àr luftburen och av amerikansk börd. Reglaget Àr dock logiskt och nÄgra bekymmer med handhavandet blir det knappast.

Vattentanken Àr placerad i den uppvÀrmda bodelen, spillvattentanken Àr det icke och saknar dessutom sÄvÀl isolering som uppvÀrmning. Det senare kan bestÀllas som tillval.

Att man klarar svensk vinter utan att frysa Àr helt klart, men det kan vara en god idé att lÄta spillvattnet rinna direkt ut i en balja och frysa dÀr istÀllet för i tanken.

Mer stuv Àn vanligt

En camper ska vara kompakt, det Àr hela idén med ekipaget. DÀrför Àr vi vana vid, och har accepterat, att det Àr skralt med stuvutrymmen. Northstar 750 har dock mer av den varan Àn brukligt. Mycket tack vare att man sover pÄ lÀngden i alkoven. Det ger plats för tvÄ garderober och tvÄ stuvutrymmen pÄ sidan av sÀngen.

Campern har en vikt av 720 kilo i grundutförande. Ekipaget kan lastas med ytterligare dryga trehundra kilo innan det blir överlast. Det Ă€r mer marginal Ă€n brukligt för camperekipage pĂ„ ”japanpickisar”.

Jag tycker

Med sina elektriska stödben och utvÀndiga snabbkopplingar Àr det enkelt att koppla av och pÄ bodelen. Det undanröjer en viktig tröskel för mÄnga som tvekar att köpa camper. Att snabbkopplingarna fjÀdrar höjer komforten; det blir inte lika hÄrda ryck nÀr bil och bodel hamnar i otakt pÄ ojÀmna vÀgar.

Styrkan invÀndigt Àr rikligt med stuv och gott om plats. Svagheten Àr soffan. Det krÀvs lösa kuddar för att sitta skönt en lÀngre stund.

Ett kompetent ekipage för ensamresenÀren eller paret som inte vill hindras av dÄliga vÀgar, hala backar eller en lerig grÀsmatta.

Fakta

Utrustning testbil

ABS, airbags, antisladdsystem, antispinnsystem, farthÄllare, elhiss, elspeglar, klimatanlÀggning kupé, sitsvÀrme, elstolar, skinnklÀdsel, CD, navigator, backkamera, luftfjÀdring pÄ bakaxel.

Luftburen vÀrme, solpanel 150W, förberedd för TV antenn, kyl med frys, taklucka med flÀkt, köksflÀkt, 100% LED belysning, CD stereo, utomhusdusch, förlÀngd alkov, vÀggstege, elstödben, stötfÄngare med steg

Vi gillar

  • Camperns goda utrustningsnivĂ„
  • Bra med stuv – för att vara kompakt camper
  • Stort kök
  • SnabbfĂ€sten och elstödben förenklar
  • Gott om ljusinslĂ€pp genom fönster och takluckor
  • Ford Ranger Wildtrack – för sin stabilitet och komfort

 

Vi önskar

  • BekvĂ€mare sittgrupp med högre och mer format ryggstöd
  • Stabilare bord
  • Handfat (tillbehör för 1 000 kronor)

 

Vi gillar inte

  • Bristande detaljfinish – ofĂ€rdiga fransiga avslut och slarviga inpassningar bakom skĂ„pen.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift