Meny

.

Nyhet! Pössl Summit Shine 600 och 600L

En av mina favoritplåtisar, Pössl Summit Shine 540, har fått syskon. På pappret ser de inte så speciella ut. Men en närmare titt visar att Pössl med små medel lyckats ta fram två attraktiva modeller.

 

Av Stefan Janeld

 

Förra året visades Pössl Summit Shine 540 på Caravan Salon. En plåtis med mer utrymme än de flesta vid dinetten, tack vare att man använder kaptnstolar istället för soffa som baksäte och en bordslösning som ger mer svängrum. Jag utsåg den till min favoritnyhet på mässan.

I år fick den två syskon. Båda är 6 meter korta. Den ena har tvärbädd och den andra långbäddar.

Hur har man fått in långbäddar i en sexmetersplåtis utan att avstå baksäte? Kanske ni undrar. Jo, man tar sittgruppen från en 540 cm plåtis. Då blir det 60 cm mer plats i sovrummet, dessa används för att få plats med långbäddarna. Eller snarare en gigantisk dubbelsäng där man kan sova på längden.

Det finns två olika baksäteslösningar att välja på. Två kaptenstolar, varav den yttre är borttagbar, eller en soffa med två bälten. Jag tycker det är lösningen med kaptenstolarna som är bilens höjdare. Man får tre bekväma sittplatser. Är man två ombord kan man sitta mitt emot varandra vid matbordet. Det blir mer svängrum ombord med bara en stol i baksätet. De gånger man ska åka fyra, eller umgås fyra, tar man fram den extra stolen och monterar dit den.

 

I bildgalleriet nedan kan ni se mer av båda modellerna. Klicka för större bild och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift