Meny

.

Orenoverat originalskick

Flxible Clipper Bus Conversion heter denna hett eftertraktade skapelse. Nej jag har inte stavat fel. Företaget hette Flxible, av den enkla anledningen att nÀr man startade företaget 1912 kunde ordet Flexible inte registreras som varumÀrke.

 

Flxible Àr kÀnda för att bygga snygga bussar av hög kvalitet. En av de stora kunderna var Greyhound Bus Company. Den snygga designen lockade stjÀrnor att bygga om bussarna till lyxiga omklÀdningsrum för att anvÀnda pÄ turnéer och inspelningar. BÄde Buck Owens och Little Richard var stolta Àgare.

Bussen pÄ bilderna byggdes 1949 och köptes som ett tomt skal av en man vid namn Fritz. Det Àr inte mycket Àr kÀnt om honom annat Àn att han valde exklusiva material som mahogny och rostfritt stÄl i inredningen. Bussen har varken renoverats  eller lagats under Ären. Men motorn Àr utbytt. En Buick rak Ätta ersattes av en Cheva 454 kopplad till en Allison automatlÄda. Bussen Àgs idag av Joe och Gail Pirri.

 

Artikeln publiceras i samarbete med Douglas Keister som gett ut boken Mobile Mansions. En mycket trevlig bok endast utgiven i USA men möjlig att fÄ tag pÄ via nÀtet. www.douglaskeister.com

Inredning i massiv mahogny och beslag i rostfritt stÄl. Förste Àgaren, Fritz, hade bÄtar som förebild dÄ han byggde sin inredning.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift