Meny

.

På öppen eld kan man laga det mesta

Gasolgrill eller kolgrill brukar vara den eviga frågan. Men den visar sig vara för enkelt ställd. En titt på Muurikkas sortiment hos Kama Fritid gör mig nästan snurrig. Och väldigt sugen på att tända en eld. Vilken eld som helst.

 

Av Stefan Janeld

 

Jag grillar gärna. Men det är sällan jag anlägger en öppen eld. Det ska det bli ändring på. Ty när jag bläddrar i Kamas informationsblad om Murikkas produktern blir jag inspirerad. Jag vill testa att göra våfflor i våffeljärnet av gjutjärn på pinne i lågorna. De blir förrätt med lite gräddfil och en klick löjrom på toppen.

Sedan fram med paellapannan och i med allehanda råvaror. Paella tar tid, har jag hört, så det blir mysigt att sitta runt elden och känna dofterna medan man tar en öl och löser samhällsproblemen.

Till efterrätten tar jag fram våffeljärnet igen, men denna gång är det vaniljsocker i smeten och grädde med hjortronsylt som topping.

Om vi sitter uppe och möter soluppgången kan det hända att jag snor ihop en enkel omelett till frukost. Det kan man säkert ordna i paellapannan.

Ta en titt på Muurikkas sortiment hos Kama Fritid. Du kan även ladda hem produktbroschyren som pdf. Produkterna hittar du hos din närmaste husbilshandlare. Har de inte hemma kan de beställa. Eller så gör du jobbet åt dem och använder Kama Order to Store och beställer på hemsidan för leverans till din närmaste handlare.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift